LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

Çimlenmiş Buğday ve Arpa

Posted by Site - Yönetici Aralık 13, 2008

Bugday

Bugday

Çimlenmiş Buğday ve Arpa

 

Çimlenmiş Buğday ve Arpa: Bir miktar dövülmemiş buğday veya arpa yıkanıp kırılmış olanlardan ayıklanır ve ıslatılır. 3 saat suyun içerisinde beklettikten sonra suyu süzülerek, üzerine ıslak bez kapatılır. Karanlık ve ılık yere koyulur. 24 saat sonra küçük filizleri çıkar, güzelce yıkanıp bal ile karıştırılarak 2-3 çorba kaşığı yenilir, kilo yaptığı için kilolu olanlara 1 çorba kaşığı yeterlidir. Yalnız olarak yemek yerine yenilmeli, yemekten önce de yenilebilir. Bütün ne hastalık olsa şifadır. Sinir sistemi hastalıklarına, bağırsağa, yaralara çok şifalıdır. (Filizleri daha büyük olana dek bekletilirse yemek zor olabilir.) 3 veya 5 gün bekletilerek filizleri uzatılmış buğdaylar eskimiş yaralar için mükemmel bir ilaçtır. Bu buğdaylar filizleri ile dövülüp beze sarılıp yara içine veya üzerine koyulur, günde 2-3 defa değiştirilmelidir. Buğdaylar ezilirken biraz ılık su ilave edilebilir. Buğdaylar kullanılmadan önce muhakkak yıkanmalıdır. En eski yaralar kısa zamanda kapanır.

3 Yanıt to “Çimlenmiş Buğday ve Arpa”

  1. ayşe said

    buğday çimi suyu ne kadar içilmeli? ve zaman aralığı ne olmalı içilirken? içeriğinin yoğun olduğunu biliyorum kaş yapalım derken göz çıkarmak istemem. bunun için soruyorum. haftada bir sadece bir çay bardağı mı yoksa bi iki kaşık yeter mi? bir çay bardağı çok mudur? teşekkürler….

  2. ebru ozdemir said

    buğday çimi suyu nu nasıl yapmalıyız? nasıl sıkmalıyız? katı meyve sıkacaklarında sıkılıyormu? yoksa özel sıkıcı mı almalıyız? bu çim suyu nu ayrıntılarıyla anlatabilir misiniz? çok rica ediyorum.

  3. ebru ozdemir said

    BANA CEVAP VEREBİLİR MİSİNİZ LÜTFENNNNNNNNNN

Yorum bırakın