LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

KARACİĞER TEMİZLEMESİ

Posted by Site - Yönetici Aralık 22, 2008

Portakal suyu

Portakal suyu

KARACİĞER TEMİZLEMESİ

 

KARACİĞER TEMİZLEMESİ: Ağır hastalar ve 40 yaşından sonrakiler karaciğer temizlemeden önce 3 hafta hazırlık olarak bağırsak tedavisi yapmalıdırlar.

 

Gençler ve normal insanlar ise temizlemeye başlamadan önce 2 hafta aşağıdaki şekilde hazırlık yapmalıdırlar.

 

Bu 2 haftada et, süt, yumurta, peynir, tuz, şeker yememeli, yemekleri düzeltip, karışık ve ters yememelidir.

 

Sabah: Öğleye kadar meyve veya meyve suları (en güzel limon, portakal veya greyfurt veya patates suyu). (Veya 2 gün sadece meyve suyu veya havuç suyuyla geçirmek.) Öğle: Salata veya yoğurtla bir çeşit yemek. Akşam: Sebze veya meyve veya kavun karpuz veya bal ile karıştırarak bitkisel yeşil çay ve sinameki çayı içmelidir. DİKKAT! 2 hafta siyah çay, kahve ve çikolata kesin olarak kullanılmamalı.

Çok önemli: Temizlemeye başlamadan önce akşam magnezyum sülfat veya sinameki çayı içerek bağırsak temizlenmeli ve temizlemenin 1. sabahı 2–3 defa büyük abdest yapmak lazımdır.

 

1. gün: 40 yaşından büyükler greyfurt ve limon suyu, 40 yaşından küçükler elma suyu (en güzel yeşil elma), hamile ve çok zayıf olanlar portakal suyu da içebilir. Meyve suları taze sıkılmış olmalıdır ve bekletilmeden her defasında içileceği zaman sıkılarak, 1 bardağın 4’te 3’ü meyve suyu 4’te biri su karıştırılıp içilir. En az 1,5 litre olmak şartıyla 3 litreye kadar içilir.

 

2. gün: Aynı birinci gün gibi devam edilir. Çalışan iş yerinde portakal ve greyfurt suyu içebilir veya elma yiyebilir. Meyve yiyenler muhakkak aksam magnezyum sülfat içmelidir (en güzeli portakal veya greyfurt suyu içmek ).

 

3. gün: Meyve yenilmez. Sadece meyve suyu içilmeli. Saat 5’e kadar aynı şekilde meyve suyu içmeye devam edilir. Akşam 5’ten 7’ye kadar hiç bir şey yenilmez. Saat 7’de sağ tarafına ılık torba koyularak yatılır. 50 gr zeytinyağı (rafine olmamış) 50 gr limon suyu karıştırılıp 15 dakika arayla içilir. Tamamı 250 gr zeytinyağı 250 gr limon suyu 500 gr olmalıdır, (yani ikisinin karışımı 5 çay bardağı içilmiş olacak.) Limon suyu her defasında içilirken sıkılmalıdır. Genç ve zayıf olanlar için 200 gr içmek yeterlidir. Zeytinyağı ve limon karışımını içmek 9’a kadar muhakkak bitmelidir. 7’den 11’e kadar ılık torbanın üzerinde yatılmalı, büyük abdest dışında kalkılmamalıdır. Kalkarsa mide bulantısı olup kusabilir. Bu karışımı kusmuş olsa temizleme olmaz. Gece 11-12 arasında büyük abdest gelmesi lazım (2-3 defa) gelmezse saat 2’ye kadar beklenilmeli 2’de de gelmezse lavman yapılmalıdır (lavman ve bağırsak boşaltıcı alet eczanede bulunur) lavman bulamazsa 3. gün 12’de büyük abdest gelmesi için 5’te magnezyum sülfat içilmeli. Sabah 7’de muhakkak lavman yapmak lazımdır. Lavman olmazsa gece magnezyum sülfat içilir. Çıkan şeyleri görmek için lazımlık kullanılmalıdır.

 

Bu temizleme ile karaciğer ve safra kesesindeki taşlar, kurtlar, pislikler çıkar.

 

En son gelen büyük abdest yeşil veya yeşile dönük olmalıdır. Yeşil olmazsa temizleme tamamlanmamış demektir ve 3 haftadan sonra tekrarlamak lazım. Sonraki günde büyük abdest yeşil olup olmadığı kontrol edilmelidir.

 

DİKKAT! Akşam 7’de ılık torba koymak, sağ tarafa yatmak ve lavman yapmak çok önemlidir. Sıcak torba konulsa karaciğerdeki pislikleri hapis edebilir.

 

Sabah ilk olarak yağsız ve tuzsuz pirinç lapası yenmelidir. Temizlenen karaciğeri kapatmak için bunu muhakkak yemelidir (3-5 kaşık yeterlidir).

 

Temizlemeden sonra 3 gün karaciğeri muhafaza için, hafif yemekler yenmeli, ağırlıklı meyve suyu içmeli. Et, peynir, yumurta, siyah çay, kahve, şeker, tuz, konserveler kullanılmamalıdır. Karaciğer temizlendikten sonra, ağrı, sancı, bulantı olsa hâlâ taşlar düşüyor demektir, meyve suyu içmeye devam etmeli, ishal olsa endişe edilmemeli. 2 günden sonra geçmezse ishal tedavisine başlanmalı.

33 Yanıt to “KARACİĞER TEMİZLEMESİ”

  1. incekara demiş

    bu gerçek tıp kitabı rezalet ve kepazelik örnegi hem modern tıp reddeliyor hemde onun yöntemleri işine geldiğinde kullanılıyor bu iki yüzlülük bu yazarın tıbbi bigisi nedir hiç dangalak bu formülleri birisi inanıpta yapmaya kalkarsa bazıları ölümcül denetleyecek bir merci yokmu niye insanların saglıgıyla üç kuruş para için oynanıyor hangi ehliyetle hangi hakla yarın bu zata sorulmazmı bilgin olmadıgı konularda niye böyle istismar ettin para için degermiydi denmezmi

  2. incekara rumuzlu arkadaşım, isminiz gibi kapkara bir yorum yazmışşınız.biraz daha kibar üslup kullanırsanız sıze karşıda güzel cevaplar yazılır. Bu kitabın yazarı dalında iki üniversite bitirmiş ve yaptıgı işler ile de bunu kanıtlamış bir sahsiyettir,Bu kıtabtaki uygulamalardan dolayı hiç kimse ne sakat kalmış ve nede ölmüştür,Bir insan bilmediginin düşmanıdır,siz inanmıyorsanız denemeyin çünkü faydadan çok zararı olur size.

  3. meryem hatice demiş

    İncekara öncelikle üslubunuz oldukça kaba ve cümleleriniz düşük kurulmuş.Eğitim seviyeniz ve anlayışınızın biraz noksan olduğu istemedende anlaşılıyor.Burada oldukça faydalı paylaşımlarda bulunuyoruz.Yararlanmak isteyen arkadaşlar sorularını soruyorlar,bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz.Dr.hanımı tanımadan şahsı ve kitabı hakkında yorum yapmışsınız,oldukça önyargılı ve yanlış bir tutum.Kanser hastalığıda dahil modern tıbbın olumsuz vaka olarak baktığı birçok hastalığa alternatif tıpta çare bulunmuştur,bu bir gerçektir.Şifa bulan kişilerle birebir irtibat halinde bulunuyoruz,hiçkimseden bir şikayet almadık.Tedaviler zaten bilirkişi gözetimi altında yapılmalıdır.Bu tedavilerde para öncelikli değil,insan sağlığı ve memnuniyeti önceliklidir.

  4. TimUçin demiş

    Bu yazıyı okuyunca Maranki’nin lavmanla bağırsak temizlemesi geldi aklıma.Nette gördüm,insanlar bağırsak florasının bozulup hayatlarının mahvolduğundan bahsediyorlardı.
    Alternatif tıbba meraklıyım ama bu yazılanlar insana işkence.Bence bırakalım kirli kalsın,öleceksek adam gibi ölelim,rabbimize kavuşalım.

  5. meryem hatice demiş

    Timuçin bey..
    Yapılan bağırsak temizleme işlemi sık yapılan bir olay değildir.Rahatsızlanan,sıkıntısı olan kişilere öneriyor ve uyguluyoruz.Sizin organlarınız temizse zaten ihtiyaç duymazsınız,yada bir kere temizlenme kürlerini yaptıktan sonra beslenmenize dikkat ederseniz,birdaha bağırsakla ilgili bir temizlenmeye ihtiyaç duymazsınız.Eskiden insanlar doğal,tek çeşit,katkısız,taze ve az beslendikleri için temizlenmeye ihtiyaç duymuyorlardı.Ancak günümüzde hazır,katkılı ,genetiği bozulmuş,karışık ve düzensiz yemeden dolayı birçok kişi ağır hastalıklarla mücadele ediyor.Bunlardan kurtulmanın ilk yolu vücudu temizlemektir.Her işi ehline sorup usulüne uygun yapılması gerekiyor.
    Temizlenme kürünü yapıp,sebze ağırlıklı beslenip,açlık yapıp kendini düzeltmeye çalışıp lavman yapan ,ardından tekrar hamurişi,karışık,hazır ve tıkabasa yemek yeme adetini devam ettiren kişi tabiki bağırsak florasını bozar.
    Bırakalım kirli kalsın demek çözüm değil,bu halde adam gibi ölemeyiz.Bilakis verilen emanete ihanet etmiş,sorumlu,suçlu,mahçup ve haksız kişiler olarak huzura varırız.Çünkü doğal olan kirli olmak değil,hiç onu kirletmeden temiz muhafaza edebilmektir.

  6. ünsal demiş

    bu temizliği ben yaptım ve çıkan şeyleri görünce korktum inanın.denemeden kesin kanaat belirtmeyin lütfen.hele hakaret hiç yakışmamış,saygılar.

  7. kalınkara demiş

    walla ben denedim bir kurt çıktı sanki anaconda allahıma çok korktum sakın yapmayın

  8. Esra demiş

    Kalınkara,
    ne demek sakın yapmayın? E içinizde yaşayan kurttan kurtulmuşunuz. Gerçek Tıp kitabı harika, üstüne tanımam. Temizlik böyle şeyler çıksın diye yapılıyor zaten.Sevineceğinize böyle yazmışınız. Ne saçma sapan insanlar var yaaaaaa. Gülemedim bile…

  9. Sema demiş

    Merhaba,

    Ben bu kuru uygurlu bir doktordan aldim. Ama pek açik gelmedi bana.. Sadece 3 gunluk kur yazilmis burda. Bu uc gunluk kürü herdefasinda ayni segildemi uygulayacagiz iki hafta boyunca?
    Peki patates veya pirinç yinebilirimi?
    1 ve 2. gunler içerisinde ogle ve aksam yemegi arasinda meyve veya sebze tuketilebilirmi eger çok aciktiysak?
    istedigimiz kadar su içebilirmiyiz?
    Birde elma suyu olmasi sartmi?
    Bu kurde asil en onemli yapilmasi gereken seyler nelerdir?

    Tesekkur derim.

  10. zeynep yıldızhan demiş

    sema hanım
    şuanda ailemin yanındayım kitap yanımda değil ama 2 haftalık ne yenilip içileceği yazmıyor burda eksik alıntı yapılmış
    sadece karaciğer temizleme günü var daha sonra ayrıntıları eklerim inş.

  11. Metin Bal demiş

    Merhaba,
    Ben de geçen nisan ayında karaciğerimi temizledim. Son gün çok miktarda yeşil yosuna benzer nesneler çıkarttım. O günden sonra yaşam kalitemde gözle görünür bir artma oldu. Kendimi bahar ayının da etkisiyle daha mutlu hissediyorum. Ne bağırsak floram bozuldu ne de herhangi olumsuz birşey başıma geldi. Herkese tavsiye ederim.

  12. frnz demiş

    lavman yapmak istemiyorum, yerine temizliğin 3.günü gece büyük abdest gelmesi lazım deniyor ya onun için sinameki içsek ve sabah 7de yine lavman yerine bir iki saat öncesinden sinameki içsek de bağırsakları öyle boşaltsak olur mu? lavman yapmak zor geliyor bana yapamam diye korkuyorum,sinameki içmek daha kolay. yukardaki yazıda böyle yapılabilir deniyor, olur değil mi? bir zarararı olmaz? tşk.

  13. şemse demiş

    karaciğeri iflas etmiş biri karaciğer temizliği yapabilir mi.çok acil.

  14. şemse demiş

    bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.karaciğeri iflas etmiş arkadaşımıza yardımcı olmak istiyoruz.bu konuda kiminlr görüşmeliyiz.adresime ulaşabileceğim bir tlefon numarası yazarmısınız.

  15. Semse kardesim, bu numaraya bir telefon edip sorun belki yardimci olurlar.

    Telefon : 0212 5340990

  16. koç demiş

    Gerçek tıp adlı kitabı herkese tavsiye ederim. Bu yaşıma gelene kadar bana söylenen ve kitaplarda yazılan herşeyin yanlış olduğunu bu kitabı okuduktan sonra öğrendim. Gerçekten herkese tavsiye ederim. İnsanın ANAYASA sı diyebilirim. Kimileri iyi kimileri kötü bir şeyler karalamış olabilirler. Kimilerinin ticari menfaatleri olabilir. Kimileri boş teneke gibi tangur tungur ses çıkarabilir.

  17. koç demiş

    Mutlaka ama mutlaka bu kitabı okuyun, dostlarınıza arkadaşlarınıza ve çocuklarınıza bu kitabı mutlaka okutun ve tavsiye edin. Karaciğer temizliğini ben yaptım, gerçekten büyük faydasını da gördüm. Tıp bunu kabul etmesede, ben kabul ediyorum. Çıkan parçalarıda kendi gözlerimle gördüm. Doktor ve profesör arkadaşlarımla görüştüm, onlar bunu kabul etmeselerde ben doğruluğunu yaşadım. Her kese de tavsiye ederim. İlaç kalıntısı, karışık yemek yemek ve diğer zararlı ürün ve mamullerin vücuda verdiği zararlardan kurtulacaksınız.
    Aç kalmaktan kesinlikle korkmayın tam tersi bu işlemi yaptıktan sonra yeniden doğmuş gibi rahatlayacaksınız. Karaciğer temizliğini tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

  18. ümit( bayan) demiş

    benide biri bilgilendirebilirmi site yöneticisi falan ben 26 yaşındayım evliyim bi kızım var boy 1.68 kilo 42 çok zayıfım zayıflıktan kurtulamıyorum ne yaptıysam kilo alamadım diyetisyeniydi bitkisel çözümler falan ama olmadı bu karaciğer temizliğini benim yapmam sakıncalı olurmu zayıflatırmı bu kouda bilgi alabilirmiyim yorumlarda gerçek tıp isimli kitaptan bahsedilmiş bu kitaptamı yazıyo bu karaciğer temizliği mi anlatıyo kitabın içerigindende bahsedilirse memnun olurum teşekkür ederim bu siteye bu aralar sık sık giriyorum çok faydalı bilgiler var .

  19. Umit hanim, Karaciger temizligi vucudu duzenliyor yani dengeliyor kilolu olanlar zayifliyor zayif olanlar kilo aliyor ama karaciger temizligi bunyeyi etkilememesi lazim,Nasil yapilacagi alttaki linkte anlatilmistir,Burdaki yazilarin hemen hemen buyuk bir cogunlugu Aidin hanimin Gercek TIP isimli kitaptan kisa kisa alintilardir, o kitabin icinde ayrintili bir sekilde izah etmektedir.
    Karaciger temizligi nasil olur : http://lokmanhekimm.wordpress.com/category/6-hastaliklar-rahatsizliklar-ve-tedaviler/karaciger-temizlemesi/

  20. fatma demiş

    arkadaşlar ben 28 yasında 78 kılo 2 cocuk annesıyım.kendım rahatsız hısedıyorum.karacıgerımde sureklı bır baskı ve agrı hısedıyorum cok halsızım ve yorgunum.bende bunu okudum ve mantıklı geldı acıkcası ve denemeyı karar verdım.zeytın yagı ve lımon cok faydalı oldugunu bılıyorum zaten.bırde maydanoz cok faydalıymıs.ınsallah bendede ıse yarar.benım gıbı olanlara sımdıden allahtan sıfa dılerım

  21. rukiye demiş

    Lavmanın bağırsağın fizyolojik yapısını bozan çok mahzurlu bir uygulama olduğunu ifade eden Doç. Dr. Danalıoğlu, “Dışkının 1 gramında trilyonlarca bakteri var. Bunlar gıdaların dışkı kıvamına gelmesinde, bazı maddelerin atılmasında, vitaminlerin ortaya çıkarılmasında etken rol oynuyor. Bunların toplu hacim şeklinde dışarıya çıkarılması için çalışmak çok uygun değil. Normalde sağlıklı bir erişkinin günde 2 defa bağırsak boşaltması vardır. Posa haline gelmiş dışkıyı boşaltır. Yukarılardan itibaren boşaltmaya çalışmak bağırsağın yapısını bozar, alışkanlıklarını değiştirebilir.” dedi.

    bunu site yöneticisine sormak istiyorum atık madde çıkarırken daha sonrasında gerksiz bakteri oluşumuna sebep olur muyuz?

  22. yücel demiş

    sayın site yöneticisi ben hepatit b hastasıyım bu kürü ben de yapabilir miyim yani bir yan etkisi olur mu? şimdiden teşekkürler…

  23. As demiş

    ıyı geceler sayın sıte yonetısı; babam alkole baglı siroz hastasi(orta derece)yedıklerıne ıcdıklerıne dıkkat edıyoruz mesela sabah ac karnına arı sütü verıyoruz seneler once bır arkadasımın babasına 3 aylık omru kalmıs dıye tedavısını bırakıyorlar lenf kanserıydı yatalak haldeydı (suan yuruyor masallah) saf arı sutunun etkısını gormuş, oneren prof. karacıger hastalarına cok ıyı gelır demıs bızde 3 aydan fazla her sabah verıyoruz benım merak ettıgım sıroz hastası bı ınsan karacıger temızlıgı yapabılırmı ve sızın bıldıgınız alkole baglı sıroz hastasına ne onerırsınız ve hepatıt b hastası ıcın…
    ilgınız ıcın tesekkur ederım

  24. metin taşdemir demiş

    incekara denen ahlaksız şerefsiz.kainatda olan bitkiler modern tıbbı yönlendirmiyormu şerefsiz sen bu dilden anlıyorsun.delikanlıysan tlf yaz arayayım görüşelim senin inkar etdiyin adamı dünya tanıyor .

  25. Zahide demiş

    Gerçek Tıp kitabıyla,yazarıyla,hacamatla ve sade hayatla yeni tanışan bir kişi olarak mutluyum huzurluyum.Aidan Hanımın söylemleri hadislerle,Efendimizin hayatıyla desteklenince benim zihnimdeki soru işaretleri son buluyor.Efendimizin aç yaşadığı tüm kaynaklar da var.Ama biz aşırı ve karışık yemekten tembelleşmişiz,yorulmuşuz.Öylesine yorulmuşuz ki artık evde sağlıklı yiyecek hazırlamaya gücümüz kalmamış.Habire hazır yiyerek daha da sağlığımızı bozuyoruz.Anlatılanlara komplo teorisiymiş gibi yaklaşmaya gerek yok.Etrafımıza bakıp, doğruları araştırarak kendimiz yorumlayabiliriz.ve doğruyu bulabiliriz.Karalamak yerine keşke modern tıp kendini alternatif tıp ile desteklese.”Kim bu doktor mu,nedir?nerden biliyor bunları?saçma sapan bilgiler” demek yerine araştırılsa ve sonra karar verilse.GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR…

  26. ayşe demiş

    ben 20 yaşındayım ve ultrasyonn sonucunda hepatit b hastalığı olduğunu söyledi doktorum. karaciğer testinde kötü birşey çıkmasından korkuyorum acaba aşı ile tedavi edliebilir mi?
    kesin tedavisi var mı ?

  27. zeynep atlı demiş

    merhaba ben 33 yaşındayım ve bu küre benzer biri kürü 10 yıldır tekrar ediyorum yılda bir kez yapıyorum ve beni gören sen hiç değişmezmisin diyor 20 de neysem 30 dada oyum bugün tekrar başladım 15 gün denildiği gibi hiçbir hayvansal gıda tüketmeyeceğim 15 gün sonra 3 günlük kürü uygulayacağım yalnız ben 15 gün sonra 3 gün elma ve elma suyu içiyorum acaba yanlışmı başka meyve sularıdamı içmem gerekiyor..birde bunun bir zamanı varmı onu öğrenmek istiyorum ben aklıma gelince genellikle şubat mart gibi yapıyorum.teşekkür ederim.

  28. zeynep atlı demiş

    s.a ben açlık orucunun nasıl yapıldığını ve ne işe yaradığını nezaman yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorum.teşekkür ederim.

  29. havva hanım demiş

    ben bu tedaviyi iki kere yaptım ve şuan çok rahatım sizlerede tavsiye ederim

  30. AHMET İDRİS demiş

    KARACİĞER TEMİZLİĞİNDE KOMBU MANTAR ÇAYI VE ENGİNAR YAPRAK ÇAYI ÖNEMLİDİR.HAFTADA 2GÜN 3 KARALAR İLE ORUÇ TUTULMALI.BU KONUDA GENİŞ BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.İLKE ECZANESİ-FİTOTERAPİST ECZACI AHMET İDRİS ULUTAŞ-ADANA-05379353475-ahmetidrisulutas@hotmail.com

  31. merhaba ben insallah bu kuru uygulamak istiyorum 32 yasindayim 15 gun boyunca yememem gerekenleri anladim ama kafam cok karisti internet sitesinden baktim 3 gunluk 10 gunluk oruclar var okudum ama nasil yapilacagini anlamadim bir de bu 15 gun icinde ilac icebilir miyim tesekkurler

    Cevap : Bu kuru uygularken ilac icemezsiniz, yazildigi sekilde uygulayin.

  32. esra yılmaz demiş

    lavman uygulaması yerine sinameki tüketebilir miyiz, net bir cevap verirseniz çok sevinirim. teşekkürler…

  33. sinem pala demiş

    yüzümde olan kızarıklıklıklar karaciğerden mi kaynaklanıyor bu kürü bende deneyebilrmiyimnet bir cevap verirseniz sevinirim

Yorum yapın

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 50 other followers