LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

TIRNAK BATMASI

Posted by Site - Yönetici Aralık 24, 2008

TIRNAK BATMASI

 

TIRNAK BATMASI: Tırnak batması sadece fiziksel değil manevi sebeplerden meydana geliyor. Tırnak batması ayak başparmağında olur. Başparmağın iç tarafı karaciğer, dış tarafı dalak ile bağlantılıdır. Karaciğer ve dalak insanın maneviyatı için önemlidir. Zaten batmış tırnağa halk arasında şeytantırnağı deniliyor.

 

Tırnak batması tırnağın tek tarafında veya 2 tarafında olabilir. Tırnak batması olduğu zaman sadece tırnak ile uğraşmak boşuna ve faydasızdır. Yemekleri ve fikirleri düzeltmek, karaciğeri temizlemek, dalağı tedavi etmek ve bol Kur’an-ı Kerim okumak gerekir. Lokman suresi çok faydalıdır.

 

Her akşam ayağa pansuman yapılmalıdır. 1 litre sıcak suyun içerisine 100 grama kadar tuz veya demlenmiş papatya veya kaynatılmış incir yaprakları ve dalları veya adaçayı veya kaynatılmış çam yaprakları koyularak ayağa pansuman yapılır. Pansumandan sonra küçük bir pamuk tuzlu suya batırılıp suyu sıkılır tırnak biraz kaldırılarak bu pamuk batan tırnak ve parmak arasına koyulur. Bu tuzlu pamuk parmaktaki iltihapları çeker.  Veya incir yapraklarını koparıp sapından çıkan süt pamuğa sürülerek bu pamuk koyulur ve taze incir ikiye bölünerek parmağa sarılır. Devamlı temiz çorap kullanılmalıdır. Çorabın ayağı sıkmaması geniş olması lazımdır.

 

….

107 Yanıt to “TIRNAK BATMASI”

  1. zeynep said

    bende de tırnak batması var 3 defa tırnağım çekildi yok mu bunun bir çaresi lütfen doktorlar harekete geçsin artık 8.sınıf öğrencisiyim tırnağım çekilince 1 hafta okula gidemiyorum derslerden hep geri kalıyorum tırnağım yazın çekilmişti yine batmaması için ne yapmalıyım??????????

  2. meryem hatice said

    Zeynepcim zaten burada yapman gerekenler yazılmış.Giyeceğin çorap ve ayakkabın mutlaka bol olmalıdır,ince burun ayağını sıkan rahatsız eden ayakkabıları sakın kullanma.Burnu yuvarlak esnek ayakkabı kullan,akşamlarıda sıcak tuzlu suda ayağına ve tırnağının batan kısmına masaj yap.

  3. Ali said

    Zeynep aynı sornu bende yaşadım ama buradaki yöntemin çare olacağını düşünmüyorum nerede çektiriyorsun bilmiyorum ama iyi bir hastaneye gidersen tırnağın batan kısmı kökü ile birlikte çok basit bir yöntemle alınıyo ve birdaha bu sorunu yaşamıyorsun izmirde isen önereceğim bir doktor var ben de yaklaşık 10 sene önce yaptırmıştım bu operasyonu gerçekten hiçbir sorun yaşamıyorum şimdi

  4. zeynep y said

    zeynep hanım
    bendede aynı sorun vardı 1 günlük açlıklar yaptım ama en önemlisi meyve ile yemeği asla karıştırma aç karnına meyve ye yemekmten sonra değil midendeki yemek gidene kadarda yememelisin karaciğere ağır geliyor ve tırnaklarla sinyal veriyor yani sen aslında sinyali kapatıyorsun ama sorun hep devam edecek..
    sol kategorilerdeki 6. şıkka kadar oku beslenme nasıl yapılır iyice öğren..

  5. sumeyye said

    ALI BEY IZMIRDE TIRNAK BATMASI ICIN ONERDIGINIZ DOKTORUN ADRESNI YAZARSANIZ COK MEMNUN OLURUM..

  6. ahmet said

    yoruldum ben 10 senedir askeri personelim tırnağımdan ameliyat oldum
    cerrahi mudehale başarısızoldu batan kısmı alırken içinde kök unutmuşlar şimdi tırnak birken iki oldu. diğer ayağımda aynı şekilde göreve giderken resmen ağlamaklı oluyorum
    askeri hastahane ise bu işleri başaramıyacak kadar beceriksiz

  7. sorgulama said

    Tırnak batmasının yanlış tırnak kesimiylede alakalı olduğunu söylüyorlar. Ayak baş tırnakları tamamen düz şekilde kesilmeliymiş. Yani yuvarlar kesilmemesini doktor söyledi bilginize

  8. murat deniz alioğlu said

    arkadaşlar yaklaşık 3 ay tırnak batması çektim, çok ilerledi kan iltihap topladı ayağım. ama bir gün doktora gittim ilaç verdi yaramazsa çekicez dedi ilacı içtim hiçbir işe yaramadı, ilhitap geçse bile batma geçmez devam eder, ben birgün sinirlendim tırnak makasını kolonyayla temizleyip ayağımı batticonla temizledim, dişimin arasına bez sıkıştırdım tırnak makasını törpüsüyle ne kadar açı çeksemde, dayanamasamda başardım. o geçmez denen tırnağı yerinden acıyla kanatarak çıkardım ve kestim, şimdi tırnağımı hep düz kesiyorum çıktıkça etin altına değil üstüne kaldırıyorum, tırnağını çektirenlere tavsiyem, tırnağınız batmadan hep yukarı kaldırın altına bişey sıkıştırın kağıt gibi cidden çok kötü rahatsızlık insanın parmağı koparası geliyor. bunu yaşayanları Allah kurtarsın birdaha da böyle hastalık vermesin.

  9. beyza said

    ben tırnak batması yeni oldu.tırnak kenarımda şişlik oluştu ve sıvı aktı. napayım???

  10. zeynep y said

    beyza hanım
    olmamış inciri kaldırıp arasına incirin sütünü akıtın ve inciri açıp parmağınıza sarın ayrıcada yapmanız gereken karaciğer temizliği çünkü ayağın başparmağında karaciğer ve dalak bağlantıları vardır.kesmek aksine zarar verir organa çok tırnakla uğraşmayın .

  11. emre said

    ”Zaten batmış tırnağa halk arasında şeytantırnağı deniliyor. Yemekleri ve fikirleri düzeltmek”

    Ne kadar sığ bir düşüncedir bu, ne kadar saçma bir düşüncedir. Tırnağın batmasıyla insanın maneviyatının ne alakası var?

    Site yøneticisi : Emre bey efendi, yorumunuzun hakaret iceren kismini sildim, lutfen yorum yazarken insanlarin inanci ile alay edercesine yorum yazmayin, Bu yøntemler belki sizin dusuncenize uymayabilir,ama saygi duymaniz gerekmektedir.

  12. zeynep y said

    emre bey
    insan darda kalınca olmadık yerde hiç yapmayacağı şeyler yapar can havliyle buda aslında öyledir.karaciğer ve dalak sıkıntıya girmişse bunaltır insanı ,düşünsenize bedenin süzgeci görevi gören karaciğer tıkalı… milyonlarca yıldır beden akapunktur bölgerleri vardır açın bakın.baş parmak çevresi karaciğer ve dalağı işaret eder.
    maneviyat konusuna gelince insan aklını yitirince nasıl düşünme yitisini kaybediyorsa,beden sağlığını kaybedincede merhamet de dahil bütün hissi duyguları sıkıntıya düşer.bunun için kuran okumakta ve güzel sözlü olmak ahlaklı davranıp bedeni rahatlatmakta ne gibi bir sıkıntı var..

  13. ebru said

    benimde 2 baş parmağımda tırnak batması var çok acı çekiyorumm buna ne çare vardır……

  14. ebru hanım
    tırnak batması tırnağın içindeyse karaciğer dışındaysa dalak sıkıntıda demektir en güzeli karaciğer temizliği yapmak,beslenmeyi düzenlemektir.ayrıca taze incirin sütünü tırnak arasına akıtıp iltahabı almak ve inciri baş parmaklara sarmak ve kaya tuzu olan suya ayakları sokup dinlendirmek.

  15. volkan said

    benim ayağıma tırnak batıyor ve ben bu çok kolay bir yöntemle tedavi ettirmek istiyorum ne yapmam gerekir lütfen bana yardımcı olun artık dayanamıyorum

  16. merve said

    başparmağımda tırnak batması var bana bi çare lütfen

  17. sibel said

    ben 16 yaşındayım.bende de malesef tırnak batması var. ama doktora gitmekten korkuyorum. yapılan operasyonlar çokmu acıtıyor acaba insan canını.yada başka yolu yokmu doktor dışında. gitmessem kötü birşey olurmu acaba.lütfen yardımcı olun bana.

  18. kadir said

    benim parmağım hafiçe şiş ama sıkınca acımıyor ço fazla sıkınca acıyor

  19. kadir bey
    ilt,hap toplamıştır muhtemelen.parmağı temiz tutun ve arasını açtırarak iltihabı akıtın.içme suyuyla yıkayın..açlık yapmaya özen gösterin.

    tırnak batması karaciğerin sıkıntıda 0oldğunu gösterir açlıklara başlamak ve her hafta 1 gün tutmak ayr0ıca karaciğer temizliği yapmak aciliyeti vardır bu durumda..doğal tuz bulunan ılık içme suyunda ayağı bekleterek iltihabı kurutabilir ve batmanın acısını alabilirsiniz.

  20. Rapounzelle said

    Bunu Kuran-incil vs okumakla alakalı bulmasam da yazilanlarin bir kısmı ilginç geldi. Refleksoloji denilen bir bilim var. Ona göre ayak başparmağı bas- boyun bölgesine denk geliyor diye animsiyorum. Karaciğer ise en orta bölge solar bölgede olmalı..

    Ayrıca halk dilini hafife almamalı . Yüzyıllarca ilacsiz ameliyathanesiz yasamış insanlar, gözlemler de yapmışlar

  21. nurşah said

    bnmde ayğm tırnk btması olduu 2 kree çktirdmm tırnkk çıkrknn gnee olduu tırnağımı kesmedimde yandan et fışkrmış doktora gitmek istemiyormm o et nasıl giderr durmadan sıvı akıyoo kanıyoo ayakkabısız rahat yürebiliyorum ama ayakkabı giyemiyormm doktora gitmeden çözüm istiyorum

  22. nurşah hanım iç taraftamı yoksa dış taraftamı var tırnak batması? iç tarafta ise batma karaciğer dış tarafta ise dalaktır sebebi,
    ilk olarak karaciğer tedavisiyle başlamalısınız ramazandan sonra,yukarıda anlatılan kürleri yapın özellikle irini toplayıp akıtması için olmamış inciri ayak parmağınıza sarıp biraz bekletin mevsimindeyken.

  23. nurşah said

    iç tarafta var batma, arada ölee bii acıyokii üstüne basamıyorm elleyemiyorum ve yan taraftan et çıkmışş oo et nasıl gider blmiyorum.. olmamış inciri ayağıma koyucam denicem , ama tırnak içe doğru uzuyoo ve yan tarafıı şiş kanıyoo…. ayrıca diğer parmağımı çktirmiştm ve tırnak uzuyoo uzadıkçada batıyoo yndan et çıkıyoo bunun ilerlememesii için ne yapmalıyım….

  24. tırnaksorunları said

    arkadaşlar herkese merhabalar;
    kendim konyada yaşıyorum.kendimde 2 sene öncesinde tırnak batması problemi vardı.cerrahi hiçbir işlem yaptırmadım.konyada özel bir merkez var ve bu işi uzman kişiler yapıyor.hiçbir şekilde ağrı sızı iğne uyuşturma işlemi falan yapılmıyor.kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca diğer hastalarıda çok memnunlar.aşağıda merkezin numarasını yazıyorum.ben kurtuldum sizlerede yardımcı olmalarını isterim.

    tel no: 332 236 36 31

  25. Yakup said

    Benim tırnak 2ay önce battı şimdi çok kötü morardi ve iltihaplandı kemiğe doğru gitmişse ne olur

  26. abdulbasıt said

    merhabalar ben ankaradan yazıyorm 4aydır ayak tırnagım şişi neredeyse tırnak görünmüyr ne yapacagm blmıyorm aşırı agrı yapıyor yardımcı olabilirmsnz :S??

  27. tırnaksorunları said

    SAYIN ABDULBASIT;

    ANKARADA BİLDİĞİM KADARIYLA BU İŞİ YAPAN PROFESYONEL BİR EKİP YOK.YA HASTANALERDE ÇEKİYORLAR YADA MANİKÜR PEDİKÜR SALONLARINDA BATIĞI KESİYORLAR.VE TABİKİ TÜM BUNLARIN SONUCUN DA YİNE BATIK SORUNU YAŞIYORSUNUZ.EĞER KONYAYA GELME ŞANSINIZ VARSA BENCE VERDİĞİM NUMARAYI ARAYIN DERİM.ÇÜNKÜ BEN ÇOK MEMNUN KALDIM.KENDİM BU SORUN U GEÇİRDİKTEN SONRA DÜŞÜNYORUMDA NE KADAR İLKEL İŞLER YAPILIYORMUŞ.KLİNİĞİN TÜM HASTALARI ÇOK MEMNUN.BENCE DENEMELİSİNİZ.GEÇMİŞ OLSUN.

  28. adem sayan said

    bendede herkes gibi aynı sorun var kaç yıldır aynı sorunu çekiyorum bir zaman dr tora gittim bir ay üğraştı iyileşmedi hergün acı çekiyordum birgün başka sebebten dolayı sağlık ocağına gittim ordaki hemşire ayağımdaki yarayı gördü bakmamı istermisin diye sordu bende dr tora tedaviye gittiğimi ama hiç iyileşmedi daha çok acı çekiyorum hemşire ben bir bakıyım dedi ve eline bir cımbız alıp ucuna gazlı bez sardı yaralı tırnağın arasına serçe batırdı o andaki acıyı anlatamam fakak bir boyunca dr torun yapamadığını bir hemşire birseferde beni o cacıdan kurtarmıştı evet bu tedaviyi yapan bir hemşireydi allah kendisindn zarı olsun

  29. sezgin said

    ismini tırnak sorunları yazan kişi bu konyada olan tedaviyi söyleyin buralarda varsa burda yaptıralım

  30. Zeyno said

    Benimde yaklaşık 1 aydır tırnak batması sorunum var. Ama annem bu soruna ” dolama ” diyor. Tırnak batması olduğuna eminim, sanki yavaş yavaş geçiyor gibi. Acaba bu hastalık kendi kendine geçer mi ? Yoksa mutlaka bizim müdahale yapmamız mı gerekli ?

  31. yusuf said

    bn de 2 senedir bu hastalıgı cekiyorum.birdefa cektirdm trnaklarımı yne oldu artk bktm..

  32. onur said

    benim tırnağım 3 senedir batıyor hep çektiriyorum, her türlü tedavide yaptım ama geçmiyo artık tırnağımı çektirmekten korkar oldum inşallah bu yöntem olsun yarar

  33. ezgi said

    tırnak batmam var bastırınca çok acıyor morardı parmaklarımın kenarlsrı soyuldu.. ne yapmam gerek

  34. seda said

    ayağıma çok kötü tırnak batıyo.ayakkabıları bile zor giyiyorum.doğru düzgün yürüyemiyorum bile.bi tane ilaç varmış. o iyi geliyomuş geçiriyomuş yani.ondan almak istiyorum ama ilacın ismini bilmiyorum.nolur bana yardım edin

  35. tugay said

    Arkadaşlar ben tırnak batmasında 2 kere her iki ayağımın tırnaklarını cektırdım ve cektirmek cozum değil özel hastanedeki cerrah doktor bile cektirmek cozum değil dedı ayak yatak tedavisi yapıcaaz dedı sızde oyle yaptırın ben yaptırdım kurtuldum ayagı uyusturup batan yeri kesıyolar dibine kadar ve dikiyolar tırnagın eksık ckmasını saglıyo ve batma olmuyo korkmanıza gerek yok acı hissetmiyorsunuz zaten. gecmis olsun herkeze

  36. CANER said

    BENİM TIRNAGIM ÇEKİLDI 2 AYDIR BİR TURLU İGLEŞMEDİ VE SUREKLİ KANIYOR BUNA NE YAPMAM LAZIM ????

  37. EmRe said

    ARKADAŞLAR BENDE 3 GÜN ÖNCE TIRNAK BATMASI AMELİYATINI HİÇ ACI ÇEKMEDİM AMELİYAT OLURKEN KORMANIZA GEREK YOK… AMA 1 HAFTA PARMAĞINIZIN ÜSTÜNE BASAMIOSUNUZ…

  38. terbiyesiz tırnak said

    ben 6 yıldır tırnak acısı cekiyorum 6 kez cektirdim bir işe yaramadı hala devam ediyor. sonra düşündüm ki bunun caresi yok acı cekmeye mahkumum dedim bir süre acı cekerek bekledim sabrettim sonra o tırnak büyüdü ve eti delerek cıktı ordan kesmeye başladım demek istedeğim şu dokotorunuz kendiniz olun kendiniz haledin .

  39. betül said

    selam herkeze..2,5 ay önce yanlislikla tirnagimi yuvarlak kestim,hemen farkettim ama aslinda yanlis oldugunu ama artik cok gecti.o günden buyana tirnagim hic uzamadi,bir haftadir filanda hafif kizariklik var parmagimin kenarinda.dokununcada hafif canim yaniyor.galiba bendekide tirnak batmasimi?cok endiseleniyorum, ve hemen doktoruma tlfon acip randavu almak istiyorum.sizce erken müdahalenin ne gibi faydalari oluyor,yasayanlar yardimci olabilirmicanimin yanamsindan cok cekiniyorum esas korkum bu galiba.

  40. refika said

    Arkadaşlar bende 3 sene önce kapıyı hızlıçekmem sebebiyle kökten çıktı tırnağım.daha sonra yeniden tırnak büyürken batma oldu.Ve hala iyileşmedi.kenarlarına peçete sıkıştırıyorum.Bu iltihabı kesiyor.ama ne kadar devam eder onu bilmiyorum.NE YAPMAM GEREKİYORRR 😦

  41. melik güleryüz said

    bende de 2 yıldı var tırnak batması var . 2 kere çektirdim .30 matr 2011 tarihinde tekrar tekrar hasteneye gittim ama ilaç verdi . ben bunun ilaç ile geçeceğini düşünmüyorum geçer mi? cevaplarsanız sevinirim…
    !!!her kese sağlıklı günler dileği ile!!!

  42. azra said

    merhaba,ben de tırnak batması sorunu yaşayanlardanım.çektirmekten korktuğum için aylarca acı çektim.en sonunda birisinin tavsiyesiyle tırnak kenarlarını kökleriyle beraber ufak bir operasyonla aldırdım.şuan 3. gün . inş iyi olur.doktorun bu konuyla ilgili 1500 hastası varmış.hepside kurtulmuş bu dertten.eğer ilgilenen olursa bilgi veririm.

  43. kadersiz kadir said

    bndede 2 aydir tirnak batmasi war bnde cektirdim ama yine aynisi oluyor ne yapmam lazim cok aci ceqiyorm

  44. tugay said

    betul hanım tırnak kenarında eger kızarıklık varsa bu bir başlangıctır sıkı ayakkabı giymeyin ve o kızarıklık braz daha ilerlerse doktora gıdın erken mudahelede doktor oraya pansuman gıbı bısey yapıo bolece operasyondan kurtulmus oluyosun nekadar erken okadar iyi.
    melik bey bu ilacla gecmıyo banada verdıler cesıt cesıt kullandım fakat ıse yaramıyo sana tavsiyem bir cerraha görünmen.

  45. tırnaksorunları said

    arkadaşlar herkese merhabalar;
    kendim konyada yaşıyorum.kendimde 2 sene öncesinde tırnak batması problemi vardı.cerrahi hiçbir işlem yaptırmadım.konyada özel bir merkez var ve bu işi uzman kişiler yapıyor.hiçbir şekilde ağrı sızı iğne uyuşturma işlemi falan yapılmıyor.kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca diğer hastalarıda çok memnunlar.aşağıda merkezin numarasını yazıyorum.ben kurtuldum sizlerede yardımcı olmalarını isterim.
    Tel no: 332 236 36 31

  46. tugba said

    slm bendede tırnak batması var 8aydır çekiyorum çok kötü bir durum artık dayanamıorum ayakkabı giyemiyorm hiç bütün kış evden çıkamadm paarmağımın kenarları şişti iltihapta var bu konyadaki merkezi merak ettm daha sonra ağrı acı oluyormu acaba

  47. tugba said

    azra bilgi verebilirmisin tatlı canlıym biraz acıya dayanamıyorm inşallah bende kurtulurm sen gibi acı çekmeden bu sorunu birdahada yaşamak istemiyorm artık mahfoldm kaç aydır

  48. tırnaksorunları said

    tugba hanımcım;

    benim iki ayağımda da problem vardı ve sana tüm samimiyetimle söylüyorum çektiğim acıların yanında orada yaşadığım bir on sn hiçbir şey değil.zaten uzmanları o kadar profesyoneller ki seninle sürekli konuşarak teli takıyorlar ve hiçbir şey değil inanki çektiklerimizin yanında ve şu an çok çok rahatım ben.kersinlikle yaptırmanı tavsiye ediyorum.bir de gitme şansın olursa göreceksindir.türkiye dışından bile hastaları var o kadar yoğun çalışıyorlar…

  49. Güzel paylaşım teşekürler.

  50. tugba said

    umarım gidebilirim omerkeze no.yu yazdığın içinde çok tşkr ediyorm.doktora çektirecektim az kalsın tekrar tekrar aynı acıyı yaşayacaktım.bir sürü sorunla uğraşırken birde bunun acısı mahfediyo beni oh be kurtuldum demek rahatça gezip tozmak istediğim gibi ayakkabı giyebilmek istiyorum artık.allahım kimseye vermesin bu derdi benim gibi çekenler iyi bilirtekrar teşekürler:(

  51. kübra said

    s.a. arkadaşlar ben on yıldır tırnak batması yaşıyorum, 3 kez çektirdim. tırnağımı yanlış kesmemden kaynaklandı. hastaneye gittim ancak doktor da yanlış tedavi uyguladı. yıllardır bununla uğraşıyorum ve gerçekten artık çok yoruldum. konyalıyım ve yukarıda bahsi geçen merkezi randevu almak için defalarca aradım ama olmadı. daha sonra öğrendim ki yaptıkları sadece tırnağın etrafına tel takmak. ancak bu benimki gibi ileri vakalarda işe yaramıyor,önce enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekiyor çünkü. ben de vazgeçtim. istanbullular için söyleyeceğim şey vakıf gurebanın ortopedi kısmından randevu alsınlar. ben temmuzda vakıf gurebada ameliyat olacağım, tırnak yatağımı daraltacaklar. inşallah iyileşir,çünkü dayanamıyorum artık. bu arada enfeksiyon tedavisi için önerebileceğim kremler; bactroban ve stafine. zaten doktorlar da bu ikisini yazıyor. yalnız bunlar antibiyotik olduğu için uzun vadede etkilerini kaybediyorlar. şu an ikisinin de bana faydası yok mesela. ben de kayatuzu ile pansuman yapıyorum ayağıma. çok fazla faydasını görmedim açıkçası ama en azından bir ay denemek istiyorum. ilgilenenlere anlatabilirim, bir litre sıcak suda yüz gram kayatuzunu eritiyorsunuz. ister ayak banyosun yapın,isterseniz benim gibi pamuğu bu suya batırarak ayağınıza sarın ve gece boyu bekletin. herkese çok geçmiş olsun,allah acil şifalar versin..

  52. tırnaksorunları said

    sayın kübra öncelikle gidip görmediğiniz bir yer hakkında bu şekilde ön yargılı olmamanızı tavsiye ediyorum.gittiğimde gördüğüm şu vardı 14 kere tırnak çektirmiş birinin tırnağını inanılmaz derecede düzeltip eski haline getirmişler.ayrıca bir sürü arkadaşımı gönderdim ve hepsi de çok memnun kaldılar.telefon açtığınızda durumunuz acil olduğunu bildirin yoksa 1,5 aylık randevuları dolu bu insanların.yurt dışından bile hastaları geliyor.tabi operasyon yaptırmak isterseniz yine de tercih sizin.ama ben yaşadım hem de bire bir.bu yüzden daha görmediğiniz bir yer için bu kadar ön yargılı olmamanızı tavsiye ederim.geçmiş olsun.

  53. aybike said

    bence hiiiç uaraşmayın tırnanda yarası olanlar 20 yasındayım 2 senedir cekiyrm bu acıyı en güzeli baticonla yada oksijenli suyla tmzleyip fucidin die krem war onu srn o olmaz safucicort ta olr tıbbi urun kulanmm dıyosanız aktrdan katıron yağı alıp temsleyip onu srn parmagı ındırıp yarayı kapatıyo defalarca dktra gtım olmycak ıslmleri yppıp ıskence ettıler smdı kndı kndıme tdawı edıyorum allah hepinıze acil şifa wersın umarım en ykın zamanda dzelrsınz gerckten cok zor :/

  54. tugay said

    amelıyattan korkmaya gerek yok tırnak yatagını küçültüyorlar lokal anestezı uyguluyolar ıgne bıraz acıo 5 saniye dayanıcaz dusunecek olursak bu tırnak acısını iğne acısından daha kotu tek yol plastık cerrah amelıyattan korkmayın bunu zaten doktorlarda soyluyor. ımkan varsa bızzat özel hastanelerde olursanız daha ıyı devlet hastanelerı hem ılgı açısından hem acı açısından daha kötü. allah hepinize acil şifalar versin

  55. burak said

    ya ben oturuyorum bana önerebileceğiniz bir doktor varmı bende 3 senedir tırnak batması var.batan tırnağı kesiyorlar tekrar çıkıyor …

  56. tuğçe said

    bn 15 yaşındayın ve tırnak batmam var bir kere ameliyat oldum ama gene tekrarladı bnim tırnağım batmıyor sadece tırnağımın yanından etler çıkıor ve iltihap akıor kanıyor ne yapmalıyım bu önerdiklerinizi yapsam sorun olurmu lütfen bidaha ameliyat olmak istemiorum yardımcı olun

  57. mücahit said

    Arkadaşlar benimde tırnağım çok batıyor. Şuanda bir eczacının yaptığı ilacı deniyorum ilk gün de bile fark ettim rahtlığı, fakat bir hafta kullanam gerekecek ilacın tam etkisini görebilmek için..
    ilaç zift gibi birşey açık yarayı sertlertiriyor..Tırnağı yumşatıyor tabi yumşacık olmuyoor tırnak 🙂

    Biraz elime bulaştı kına gibi çıkmıyorda, buşalan yeri bir tuhaf yapıyor …. sanki hissiyatı azaltıyor gibi …

    Bana kankokusu40 mail adresinden ulaşabilirsiniz. Bu ilacın işe yarayacağına eminim…

  58. ELİF SÖNMEZ said

    benim de tırnağım batıyordu doktora gittim ılık suyun içine ayağınızı koyun ve yavaş bir şekilde ovşalayın tırnağınız mumuşuyacak ve yavaş ça oradan çıkacak çıkınca kesin ve bir manikürcüye gidin o oraya törpü yapsın.not fazla kısa kesmeyin.kolay gele
    😀

  59. ELİF SÖNMEZ said

    LÜTFEN! SAKIN ÇEKTİRMEYİN! YİNE OLUR SONRA ÜZÜLÜRSÜNÜZ

  60. elifbe said

    Artık tırnağa tel değil bant yapıştırma işlemi yapılıyor. Ben çok memnun kaldım. 3 ay oldu ilk günden itibaren batma yok. Tek tırnak için 75 TL. ödedim. Sarıyer de bir kuaförde yapıyorlar. Önce bir aletle tırnağı törpüleyerek inceltiyor. Sonra plastik gibi bir bandı yapıştırıcı ile tırnağın dip kısmına yapıştırıyor. İşlem bu kadar. O plastik tırnakla birlikte ilerliyor. Batan bölgelere baskı uyguluyor ve tırnak düzelmeye başlıyor. 2,5 ayda bir bandı yeniletiyorsunuz. Düzelince taktırmıyorsunuz artık. Gerekirse ilerde batma hissederseniz tekrar taktırabilirsiniz. Tavsiye ederim.. Bu problemi yaşayan herkese acil şifalar dilişyorum…

  61. MÜRVET said

    Merabalar elif hanım bu kuaförün ismini öğrenebilir miyim. 5 aydır tırnak batmam var.Doktor çekileck dedi ben korkuyorum. inş. faydasını görürüz. herkese Allahtan şifalar dilerim

  62. Celal said

    Mrblar bn 2 defa tırnağımı cektim gercekten hiçbir yararı yok bosuna acı çekmeyin bnce en bir daha gittim doktora ve bu kez ameliyata bnzer bisi oldum ve üst kısmını yani ustteki iltabı aldı ama alttaki kaldı ve suan biraz acı cekiyorum 1ay sonra altyapınıza aldıracak ve kurtulsam…beni dinleyin bosuna tırnağınızı cektirmeyin herke ALLAH tan acil şifalar diliyorum…

  63. sardogan said

    arkadaşlar bendede hamilelik sonrası tırnak batması oldu, ilk zamanlar bebeğimden dolayı ilgilenemedim. 3 ay sonra çok ağırlaşınca 2 tane doktora gittim ikiside ameliyat dedi. korkumdan ve bebeğimi emziremeyecek olmamdan dolayı ameliyat olmadım. eşimle beraber bunun ameliyatsızda olabilmesi gerektiğini düşündük ve kendi yöntemlerimizle 15 günde hiç acı çekmeden eskisinden sağlam oldu tırnağım. sakın çektirmeyin ve ameliyat olmayın. nasıl iyileştirdiğimiz hakkında bilgi almak için beni 19:00 dan sonra arayabilirsiniz 5415100320

    Site Yøneticisi: Sardogan kardesim,iyilesme yøntemini yani sizin nasil iyilestiginizi buraya yazsaydiniz cok iyi olurdu, belki herkes telefon edemez veya imkani olmayabilir, buraya yazarsaniz herkes istifade eder ve dualarini alirsiniz.

  64. ekrem said

    okullu olan arkadaşlar tırnak batmasında iltihaptan kurtulmakiçin okulda öğlen tenefüsünde tuvalette çorabı değiştirmeniz lazım ve ıslak bir mendille silmeniz işinize yarar

  65. Öznur said

    Benim batık tırnaqımın üstnde et cıktı doktora qıtmeye cok korkuyorum ama yürümektede zorluk ckıyorum ltfn bnada yardm edn

  66. Öznur said

    Bnmde tırnagımın üstnde et cıktı tırnak batmasında yürüyemıyorum banada yardım edin doktora gitmekten cok korkuyorum

  67. Princess Stella Solaria said

    bende de malesef tırnak batması var.Hemde sağ ayağımda baş parmağımda ama benim çok büyük sorunum yok sadece baş parmağımın yanındaki sağ et biraz şiş ve arkası çukur gibi olmuş yani çökük arkası ama doktora gitmekten korkuyorum. yapılan operasyonlar çokmu acıtıyor acaba insan canını.Annemden birşey duymuştum Annemde çok küçükken bu sorunu yaşamış doktora kısa zaman içinde gitmiş. Tedavisini yaptırmış. Tedavisi şuymuş: Tırnak çekmesi deil !!!!!!!!! Çok kolay bir yöntemmiş !!!!!!!!! batan tırnağının sağ ve ya sol etine sprey sıkıyor yani şey parfüm gibi ondan sıkıyo sonra doktorların can acıtmayan cımbızları varmış onla tırnağı hafifcenek açıyormuş ve açtığı yere kendi özel bant gibi şeylerinden yapıştırıyormuş ve o bant çok özelmiş kalkmayan ve gözükmeyenlerdenmiş. Ben bunu duyunca çok sevindim. Lütfen sizde öyle yaptırın. O zaman tırnak batmanız hemen geçer diye düşünüyorum. Tırnak çektirme Acısı çekmenizin yerine bunu yaptırın 1000 kat daha iyi öyle deil mi bende yaptırıcam bu kolay operasyonu !!!!!!! Ve ameliyatla yapmıyolar tırnağını düzeltirken !!!!!!!!!! Normal senin gözlerin açıkken yapıyolar :)) Güvenin bana hiç can yakmıyo !!!!!!!!!! bende doktora gittim okullar kapansın gel sen buraya düzelticem tırnağını bu şekilde dedi. Ben baştan biraz korktum ama annem anlattı bana sonra hiç korkmadım. Size tavsiye ederim Tırnak batması acısından kurtulacaksınız ? Lütfen yaptırın !!!!!!!!!!! Doğruyu söylüyorum gerçekten 🙂 Çünkü hem doktor hem annem anlattı bana 🙂 ve hiç korkmuyorum tırnağımı düzelttirmekten !!!!!!!!! eğer tırnağınızı bu kolay operasyonla düzelttirmesseniz tırnağınız daha kötü olunca sizin hep tırnağınızı çekerler ve hep acı çekersiniz. Acı çekmenin yerine acı çekmeyin daha iyi deil mi o zaman hepinize Geçmiş olsun Şimdiden !!!!!!!!!!! Ve bu kolay tedaviyi yaptırdıktan sonra bi daha karşılaşmıyorsunuz bu tırnak sorununla :))

  68. Princess Stella Solaria said

    sprey uyuşturucu yani doktor sizin acıyan etinize sprey sıkınca acıtmayan cımbızlarınla o yeri azıcık açınca canınız yanmasın diyee !!!!!!!!!!! 🙂 Doktor sprey sıkıyo !!!!!!!!!

  69. Princess Stella Solaria said

    Herkeze şimdiden çokkkkk geçmiş olsun !!!!!! İnşallah bu kolay tedaviyi yaptırdıktan sonra bu sorunla tekrar karşılaşmaz ve acı çekmezsiniz ? Allah herkezin yardımcısı olsun :))

  70. Merve said

    Çok tşkler yardımlarınız için Princess Stella Solaria Hanımm 🙂

  71. tırnaksorunları said

    günaydın arkadaşlar;

    yazdığınız bütün yazıları okudum ve tekrardan yazmak istiyorum.çünkü bu belirttiğiniz acıların hepsini ben senelerce önce çektim.ve sizlere tekrardan belirtiyorum artık tel yöntemi müthiş bir yöntem.kendim konyadayım ASMER isimli ayak sağlığı merkezine gittim.burada uzman eczacı bir hanım var ve sağlıkçı olarak bu işi türkiyede yapan tek kişiymiş.ama sistem süper..Artık kuaför gibi hekimde çektirmek gibi,ameliyat olmak gibi ilkel yöntemlerle uğraşmayın.

    konyada olmayan arkadaşlar içinde ASMER in tüm türkiyede şubeleri var.Ama burdaki reyyan hanıma türkiyenin her tarafından tedaviye geliyorlar.ben kurtuldum sizlerde kurtulun istiyorum.işlem yaptıkları tüm hastlarının resimlerini ve kayıtlarını saklıyorlar.kendi kayıtlarınızı da görebiliyorsunuz senelr sonra.

    ÇEKTİRMEYİİİİNNNNNN YADA GİDİP KUAFÖR GİBİ SAĞLIKSIZ YERLERDE İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRMAYIIIIINNNNNNNNNNNNN.

    yine size bu merkezin numarasını yazıyorum.ulaşın mutlaka her konuda size yardımcı oluyorlar.ayrıca ödeme konusunda da saolsun reyyan hanım hiçbir sıkıntı çıkarmadı.nasıl ödemek istiyorsanız o şekilde ödeyebiliyorsunuz.

    artık bu kadar modern ve bunu gerçekten doğru yapan sağlıkçılar olduğu sürece korkmayın arkadaşlar.mutlaka işllem yaptırdığınız kişilerin uzmanlık alanları hangi üniversiteyi bitirdiklerini öğrenin.herkese batık tırnaksız günleeeerrrrrrr.sevgilerrrr….

    332 236 36 31

    http://www.reyyansalvarci.com.tr
    http://www.asmermedikal.com

  72. EsragüL said

    Ben 14 yaşındaım.Benimde 7 aydır var tırnak batması.İlk olduğunda doktora gittim Batikon ve antibakteriyel sabun werdi.Günde 3 kere sıcak suda antibakteriyel sabunda bekletiyordum sonrada batikon sürüy0rdum.Yaptm faydası oLmadı tekrar qittim doktora bu sefer batan kısmın kenarını kesti birde parmağıma batan tırnaqın kenarını kesti.Ama gene aynısı gibi oldu .Napabilirim yhaaa okuLdan soğudum

  73. zeynep said

    benimde tırnağımda mantar vardı, 2 kez cektırdim ve değişen hiç bişi olmadı tırnağım yeşilli morlu bi halde. içmediğim ilaç krem vs. kalmadı.
    bi ayakkabı alıcak olsam hep onu kapalı en genıs en kapalı modellere bakmak zorunda kalıyorum. denize havuza gitmek istemiyodum üzülüyodum derken simdi de batma çıktı.tırnak batması resimlerine baktım. iltihaplar var. anladım ki beterin beteri varmış. henuz bnde sdc hafif bi batma var,, bu evrede yapmam gereken nedr , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,,,

  74. recep kurt said

    ben doktora gittim ilaç ver işe yaramadı sonunda tırnagın kenarını kestim ve sonra antiboyotikleri içtim ve geçti :d 14 yasındayım

  75. recep kurt said

    Batık olan yerde tırnagın uzamasını bekleyın ve sonra tırnak makası ile kesin oluoo denedim sonra antibiotik için ve gecio tedaviden sonra sakın bida tırnagınızı derin kesmiyin!!! 14 yaşındayım ama maşallah doktor gibiyim xd valla deneyinnn

  76. zeynep said

    bende batık olan yeri hafiften kesebildiğim kadar kestim. ve tırnak yumusatıcısı sürdüm şimdilik batma durdu. inş geri gelmez.
    herkeze SAĞLIKLI GÜNLER diliyorum..

  77. tırnaksorunları said

    günaydın arkadaşlar;

    yazdığınız bütün yazıları okudum ve tekrardan yazmak istiyorum.çünkü bu belirttiğiniz acıların hepsini ben senelerce önce çektim.ve sizlere tekrardan belirtiyorum artık tel yöntemi müthiş bir yöntem.kendim konyadayım ASMER isimli ayak sağlığı merkezine gittim.burada uzman eczacı bir hanım var ve sağlıkçı olarak bu işi türkiyede yapan tek kişiymiş.ama sistem süper..Artık kuaför gibi hekimde çektirmek gibi,ameliyat olmak gibi ilkel yöntemlerle uğraşmayın.

    konyada olmayan arkadaşlar içinde ASMER in tüm türkiyede şubeleri var.Ama burdaki reyyan hanıma türkiyenin her tarafından tedaviye geliyorlar.ben kurtuldum sizlerde kurtulun istiyorum.işlem yaptıkları tüm hastlarının resimlerini ve kayıtlarını saklıyorlar.kendi kayıtlarınızı da görebiliyorsunuz senelr sonra.

    ÇEKTİRMEYİİİİNNNNNN YADA GİDİP KUAFÖR GİBİ SAĞLIKSIZ YERLERDE İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRMAYIIIIINNNNNNNNNNNNN.

    yine size bu merkezin numarasını yazıyorum.ulaşın mutlaka her konuda size yardımcı oluyorlar.ayrıca ödeme konusunda da saolsun reyyan hanım hiçbir sıkıntı çıkarmadı.nasıl ödemek istiyorsanız o şekilde ödeyebiliyorsunuz.

    artık bu kadar modern ve bunu gerçekten doğru yapan sağlıkçılar olduğu sürece korkmayın arkadaşlar.mutlaka işllem yaptırdığınız kişilerin uzmanlık alanları hangi üniversiteyi bitirdiklerini öğrenin.herkese batık tırnaksız günleeeerrrrrrr.sevgilerrrr….

    332 236 36 31

    http://www.reyyansalvarci.com.tr
    http://www.asmermedikal.com

  78. nidaa said

    ya bende de tırnak batması vardı ve aldırdım ameleyatla şimdi yeni bir tırnak cıkıyor ve oda batarak cıkıyo malesef . Şimdi de agrısız ameltysz tırnak kaldırma yöntemini denesem bi işe yarar mı bana cevap verin lütfeeenn :(((

  79. nidaa said

    samsundan önerebilceğiniz bi doktor varsada önerirmisniz lütfeennnn …. 😦

  80. tırnaksorunları said

    slm nidaa hanım;

    belkide sizden bir üstte yazdığım msjı okumuşunuzudur.eğer okumadıysanız okuyun.belki de size bilgi verirler.belkide konyaya iki yada üç sefer gelmeniz gerekir.kendileriyle konuşmanızı tavsiye derim.ama yöntemi kesinlikle deneyin derim.slmlarrr

  81. Zeynep said

    Ozel hastanelerde ayaksaglik merkezleri varOrda tirnak altina tel koyuyolar ve batma kalmiyo. Bi arastirip denemeni tawsiye ederim cozume ulasicaksin eminim. Gecmis olsun

  82. Zeynep said

    Malesef ben istanbulda yasiyorum. Burda medical park hastanesi ve ozel ethica hastanelerin de ayak saglik merkezleri var bitek onlari biliyorum. Ama samsunda da mutlaka ayak saglik merkezi olarak bi arastirirsan muhakkak vardir. Cunku artk ayak sagliqi cokhizla yayildi,

  83. Yunus said

    Merhaba , yaşım 13 yaklaşık 3 hafta önce tırnagımı kesıyordum derın kesmisim sağ ayak bas paramagımın içinde tırnak kalmıs .. Öyle böyle aldım içinden o tırnagı ama şuanda hafif bir kızarıklıkla beraber bir mercimek tanesi kadar ufak kan iltihapı gibi bir et çıkmaya başladıı .. Doktora gitmekten korkuyorum lütfen bana çare olun allah rızası için eğer okul açılana kadar halledemessem yandık demektir . 😦
    4-5 gündür tentirdiyotla pansuman yapıyorum ama çok az bir değişiklik oluyor .. Yarın bir sağlık ocagına gidip bakıcam … Lütfen yardım edin desteklerinizi bekliyorum ..

  84. yağmur said

    iltihabı olnalar benim kardeşemdede vardı soğanı hafif közleyip ayağa sarınca iltihap akıyor sonrasında da çam ağaçlarından akan sakızı sürünce yavaş yavaş iyileşiyor yalnız soğana birkaç gün devam edeceksin dışından bir halkasını kocaman çıkarıp ayağa dolanıp sarılacak..ayrıca bir de iltihap çok içerde ise şekersiz falım sakızı sarıp üzerini hava almayacak şekilde sarın en çok12 saat duraçak sonra iltihap deriden yukarı çıkıyor sonra soğan vs cderken iltihap bitiyor tırnak da ortaya çıkıyor ondan sonra düzgünce kesme işlemeneze yapın veya iltihap bitince tırnak tedavisine gidin…inşaalah faydalı olur..benim kardeşim iltihabı böyle atlattı sonra tırnağı kesmeyi başardı..o sarğıyı çıkarıp öyle işe gidiyordu…

  85. Tırnak batması bende ve annemde var ben daha 12 yaşımdayım ve çok korkuyorum benim etimin kenarı yumuşak ama annemin değil ve arkadaşım da tırnağının batan yerini çektirdi çok acıyormuş bende çok korkuyorum lütfen cevap yazın incir kalıcı bir çözüm mü ? iltihap da yok sadece çok acıyoo

  86. Nazan said

    Tırnağın çektirilmesi kesinlikle çözüm değil doktorlarda söyler k.vadilem 2 kere çektirdi ve yine sıkıntı çekiyor üstelik çok daha kalın ve bozuk tırnak çıkıyor tekrar .kökünden alınıyor diye bir şey yok kısacası …tek çözüm tel taktırmak ve uygun ayakkabı kullanmak ..sürekli temiz tutup terlemesine izin verilmemelidir

  87. nida said

    Arkadaşlaar benim ayagımdada tırnak bastmasıı var her iki ayagımdada cok acıtıyoo artık bıktıım . karacger ve dalakla gerckten alaksı var mıı? 😦

  88. visitor1 said

    Tırnak batması mantardan kaynaklanıyormuş.Doktorlar spor ayakkabılar giyindiyor.Daha rahat sivri uçlu olmayan.Geçmiş olsun
    http://www.zeytinyagibutigi.com

  89. tırnaksorunları said

    günaydın arkadaşlar;

    yazdığınız bütün yazıları okudum ve tekrardan yazmak istiyorum.çünkü bu belirttiğiniz acıların hepsini ben senelerce önce çektim.ve sizlere tekrardan belirtiyorum artık tel
    yöntemi müthiş bir yöntem.kendim konyadayım ASMER isimli ayak sağlığı merkezine gittim.burada uzman eczacı bir hanım var ve sağlıkçı olarak bu işi türkiyede yapan tek kişiymiş.ama sistem süper..Artık kuaför gibi hekimde çektirmek gibi,ameliyat olmak gibi ilkel yöntemlerle uğraşmayın.

    konyada olmayan arkadaşlar içinde ASMER in tüm türkiyede şubeleri var.Ama burdaki reyyan hanıma türkiyenin her tarafından tedaviye geliyorlar.ben kurtuldum sizlerde kurtulun istiyorum.işlem yaptıkları tüm hastlarının resimlerini ve kayıtlarını saklıyorlar.kendi kayıtlarınızı da görebiliyorsunuz senelr sonra.

    ÇEKTİRMEYİİİİNNNNNN YADA GİDİP KUAFÖR GİBİ SAĞLIKSIZ YERLERDE İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRMAYIIIIINNNNNNNNNNNNN.

    yine size bu merkezin numarasını yazıyorum.ulaşın mutlaka her konuda size yardımcı oluyorlar.ayrıca ödeme konusunda da saolsun reyyan hanım hiçbir sıkıntı çıkarmadı.nasıl ödemek istiyorsanız o şekilde ödeyebiliyorsunuz.

    artık bu kadar modern ve bunu gerçekten doğru yapan sağlıkçılar olduğu sürece korkmayın arkadaşlar.mutlaka işllem yaptırdığınız kişilerin uzmanlık alanları hangi üniversiteyi bitirdiklerini öğrenin.herkese batık tırnaksız günleeeerrrrrrr.sevgilerrrr….

    332 236 36 31

    http://www.reyyansalvarci.com.tr

  90. tuğçe said

    arkadaşlar bendede nerdeyse 7 aydır tırnak batması var sürekli sıvı akıyo nefret ediyorum bir kere çektirdim bidaha çektirmek istemiyorum doktora gitmiyorum nasıl geçicek ağrıda yapıyo 😦

  91. ERTUĞRUL said

    sağ ayagımda abtıyodu ameliyatla geçti ama insanın canı yanıyo sol ayagımdada oldu uzayınca kesin diyosunuz ama bende öyle değil benim dırnak etin içince tanı dısına çıkmıyo dırnak ete gömülmüş napcam

  92. mert sahin said

    bendede vardı şuan ameliyat oldum eti aldırdım ayagım sargıda hiç açımadı amaa

  93. tarık said

    Selam ben tam 2 yıldır tırnak batması yaşıyorum iki tırnağım batmıştı birtanesini ameliyat ettirdim . diğeri hala batık . şimdi arkadaşlar doktor benim tırnağımı çekmedi parmağımın üstüne ve yanına uyuşturucu iğnesi soktu daha sonra aletlerle tırnağımın batan kısmını derinin üstüne çıkardı . uyuşturucu etkisi bittikten sonra hafif bir sızı hissediyorsunuz sonra acımıyor . allah razı olsun doktorumdan .

  94. tırnak batması said

    Merabaa benimde 2 ayak baş tırnağımda tırnak batması var yaklaşık 3 senedir böyle. üstü kurumuş altı normal tırnak sadece üstü kaldı batma olarak bu aralar iltahaplanmaya başladı.çektirmek istemiyorum çektirmekten başka çare var mıı ???

  95. mehmet çankaya said

    Merhaba ben Tırnak batması olan iki kişiye bir losyon verdim 3 gün zarfında tamemen şikayetleri geçti..Bu ürünü arzu eden arkadaşlara ulaştırabilirim…Mehmet ÇANKAYA :0530 702 56 06

  96. Mahmut said

    sene olmuş 2014, kuran okumayla tırnak batması geçer diye tavsiye veriliyor. orta çağ’da yaşasak tamam deyip uygulayacağım ama yanlış çağdayız.

    Site Yøneticisinden Cevap : Mahmut neguzel bir isim, Peygamberimizin mubarek isimlerinden, Yukaridaki yorumu yazan arkadasin ismide Mahmut ama Kur`an okumayi orta cag ile øzdeslestiriyor cahil adam, Kur’an-ı kerimin her âyeti, her harfi şifadır. Hadis-i şerifte : (İlaçların en iyisi Kur’an-ı kerimdir) buyuruldu. (İbni Mace)

    Peygamber efendimiz üç türlü ilaç kullanırdı. Kur’an-ı kerim veya dua okurdu. Fen ile bulunan ilaçları kullanırdı. Her ikisini karışık kullanırdı. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
    (Kur’an-ı kerimden şifa beklemeyen, şifaya kavuşamaz.) [Deylemi]

    Ayeti Kerime : (Kur’an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir.) [İsra 82]

    Kur’an-ı kerim ve dua, şartlarına uygun okunursa, elbette şifa verir.
    Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir.
    Haram işleyenin ve itikadı düzgün olmayanın okuması fayda vermez.
    Kur’an-ı kerimi ücretle okumak haramdır.

    .

  97. Mahmut said

    site yöneticisi, laflarımı çarpıtacağına doğru düzgün oku. kuran okumayı orta çağ ile özdeleştirmiyorum. kuran oku iyileşirsin diye tavsiye veren örümcek beyinlidir. altta bahsetmişsin bunu yapıp para almak haramdır diye. bunu üfürükçü hocalar yapıyor. üfürükçü hocalar para aldığı için adları “üfürükçü hoca”. sen para almadan bu vazifeyi kendine hak görmüşsün. tek farkın para almamak. gelmiş bana kurandan sureler yazıyor bir de. kuran okuyup huzur bulmak ayrıdır, ruhani huzur falan dersen anlarım. ama kalkıp da bana yaralı parmağınızı iyileştirmek için kuran okuyun dersen üfürükçü hocadan farkın kalmaz. bu siteyi açarak hayırlı bir iş yapmışsın ama saçma sapan fikirlerini millete empoze etmeye çalışmadan yapsaymış daha iyi olurmuş.

    Site yøneticisi : Mahmut efendi.Sana hadis-i serif ile bir ørnek verdik : Peygamber efendimiz üç türlü ilaç kullanırdı. Kur’an-ı kerim veya dua okurdu. Fen ile bulunan ilaçları kullanırdı. Her ikisini karışık kullanırdı. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
    (Kur’an-ı kerimden şifa beklemeyen, şifaya kavuşamaz.) [Deylemi]

    Ayeti Kerime : (Kur’an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir.) [İsra 82]

    Kur’an-ı kerim ve dua, şartlarına uygun okunursa, elbette şifa verir.
    Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir.
    Haram işleyenin ve itikadı düzgün olmayanın okuması fayda vermez.
    Kur’an-ı kerimi ücretle okumak haramdır.

    Anlamadiysan bir daha yazayim istersen.

  98. haldun kundakçı said

    21. Yüzyıldayız ve tedavi için Kuran-ı Kerim okumaktan bahsediyorsunuz. Sonra biz neden geri kaldık? Adamlar uzayda site kuruyor, 3D yazıcıdan organ çıkarıyor; bayağı bildiğin organ üretiyorlar, bilişim teknolojisi desen inanılmaz boyutlarda. Siz hala Kuran okuyun diyorsunuz. Bütün dünyada evrim ders olarak okutuluyor, Türkiye’de evrim demek bile suç neredeyse. Resmen Ortaçağ karanlığına gömülmüş kalmış bu ülke. Osmanlı’dan bile geri gidiyoruz. Kendinize gelin artık!

    Haldun, sen sap ile samani karistirmissin, islamin ilk emri oku dur, oku ki ilim sahibi ol, ilim sahibi ol ki uzayada git yildizlari kesfet islam sana dur demiyor, yeterki sen arastir, kahve køselerinde vakit kaybetme, vaktini ziyan eden ilimden bilimden bihaber olur, Kur`ani Kerim kainati ihata etmis herseyi icine almis bir hazinedir, bunu sen ve ben anlayamam, Kur`ani Kerim hem maddi hem manevi herseye cevap verir, inac meselesidir bu.

  99. seda said

    benim ayagmdada tırnak batması var sıvı skıyor arada zonkluyor deri degişiyor nasıl geçiririm

  100. kübra said

    Merhaba arkadaşlar: öncelikle hepinize geçmiş olsun. Bende aynı şekilde tırnak batiğiyla uğraştım.Bir arkadaşimin tavsiyesi üzerine tirnakkremi.com sitesinden NAİLLER adında bakım kremi adında bir merhem sipariş ettim.Merhemi günde iki kere sabah ve akşam olarak surdum.Parmağımdaki iltihabı boşalttı ve parmağim rahatladı.Artık tırnağım düzeldi.Sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum…

  101. Ayssirem said

    tırnak batması bendede var 2-3 hafta oldu ne yapmalıyım 7. sınıf öğrencisiym derslerdedn geri kalmak isemiyorum

  102. kübra said

    Merhaba ayssirem.Geçmiş olsun.Bende aynı şekilde tırnaklarımdan rahatszdım.Bir arkadaşımın önerisiyle tirnakkremi.com sitesinden bakım kremi aldım.Gunde 1 ya da 2kez rahatsız olan bölgeye sürdüm.Parmağımı sararak sabaha kadar beklettim.2gun sonra tekrardan merhemi sürdüm.Sorunlu olan bölgenin iyileşip toparlandığını gördüm.Kesinlikle çok iyi bir merhem ve aynı sıkıntıyı bana yaşatmadı.Sanada tavsiye ediyorum.Tekrardan geçmiş olsun

  103. Hafize said

    Arkadaslar bende de vardi gittim ameliyat oldum ilk basta hic bir seyim yoktu sonradan tirnagin dibi agrimaya basladi ilk once onemsememistim sonradan anladimki tirnak dipten batmaya baslamis doktora gittim tirnagi cektirmen gerekiyo dedi sitelere baktim cektirdikten sonra yine oluyormus lutfen yardimci olurmusunuz ne yapmam gerekiyor simdiden tesekkurler..

  104. Drdffff said

    Tirnagim batiyor ne yapmaliyim.
    Kuran oku

  105. omeraga said

    Tırnağım batıyor acaba kremle geçermi ? acil

  106. Secil arslaner said

    Merhaba benim hamileligimden dolayi iki ayagimin bas parmagin da tirnak batigi olusmustu doktora gittim bir tirnagimi cektiler digerini ise batan tarafini kesio tirnagi cikardilar 3 ay gecti hicbir sorunum yoktu yarim kesilen tirnagimda hala sorun yok acimiyor fakat cekilen tirnagim henuz uzamadigi halde uzerine elimle bastirdigimda bir agri oluyo yanlarda bir agri yok orta kismindan yayilan bir agri oluyor acaba tirnagim uzadigi icin mi bu agri yoksa batiyor diye mi agriyor ???

  107. yasin5330565541 said

    ameliyatsız ,kansız batık tırnak tedavisi için arayınız,05330565541

Yorum bırakın