LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

Anason

Posted by Site - Yönetici Aralık 12, 2008

Anason

Anason

Anason

 

Anason: Böbrek, mesane, rahim, karaciğer ve dalak tıkanıklıklarını açar. Baş ağrısı için, safravi hastalıklar için çayı faydalıdır. Ezilmiş anason gül yağı ile birlikte kulak hastalıkları için iyidir. Hayzı söker, süt ve meniyi çoğaltıcı, zehrin zararını gidericidir.

Reklamlar

Bir Yanıt to “Anason”

  1. Ahmet Toptaş said

    BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

    ANASON TOHUMU
    ( Anisi fructus)

    Anason tohumu Alman resmi gazetesinde 6.7.1988 tarihinde yayınlanarak ( Heftnummer:122, ATC-Code:R05CA) modern bitkisel ilaç olarak yürürlüğe girmiştir.Anason tohumu ESCOP ve WHO monografilerinde de yer almaktadır.

    Belirtilen kanuna göre anason tohumu doğal bileşiminde kullanılır, herhangi bir madde katılamaz, bileşiminde bulunan bazı maddeler ayrılamaz. Hazır ilacı bulunmamaktadır, esansının ( Eterik yağ) sadece ilaç kalitesinde olanı tedavi amacıyla kullanılabilir.

    İlaç etkili (Ecza, drog) kısmı: Anason bitkisinin ( Pimpinella anisum C.)
    kurutulmuş tohumları kullanılır.
    Bileşiminde: Anethol, estragol, anis aldehit, terpineol ve linalool bulunur.

    Etkisi: Mikrop öldürücüdür, balgamı sulandırarak kolayca atılmasını sağlar.
    Bazı virüslere ( Uçuk, HSV-1) etkilidir. Tükürük ve mide sağlısını
    artırarak hazımsızlıkta yardımcı olur. Gaz giderici etkisi vardır. Vücudu
    ısıtır. Hafif kramp giderici etki gösterir.

    Kullanıldığı yerler: Gaz, şişkinlik hissi gibi hazımsızlık sorunlarında dahilen,
    soğuk algınlığında dahilen ve haricen kullanılır.

    Kullanılmaması gereken haller: Anason ve esansına karşı alerjisi olanlar
    kullanmamalıdır.

    İstenmeyen ( Yan) etkileri: Ciltte, solunum yollarında ve sindirim sisteminde
    alerjiye neden olabilir.

    İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok.

    Kullanım miktarı: Ortalama günlük kullanım miktarı 3 gr kurutulmuş anason
    tohumudur.

    Kullanım şekli: Anason tohumu kullanılmadan hemen önce dövülmelidir. 1-2
    çay kaşığı dövülmüş anason tohumu fincana konur, üzerine kaynar su (
    100 ml) kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika
    demlenir, süzülerek içilir. Sabah ve akşam birer fincan çayı taze
    hazırlanarak içilebilir. Su yerine kaynar süt de kullanılabilir.
    Hastalıklar bölümünde verilen bilgiler dikkate alınarak uygulanmalıdır.

    Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen
    BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009,
    ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: