LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

Beyaz ekmek

Posted by Site - Yönetici Aralık 15, 2008

Ekmek

Ekmek

Beyaz ekmek

 

Beyaz ekmek: Beyaz undan yapılan bütün ekmeklerin hazmı ağırdır, kanda asit yapar, toplardamarda tıkanıklığa sebep olur (varis). Mayalı ekmek kat kat ağır ve zarardır, sıcak yendiğindeyse tam zehirdir. Bütün hastalıkların meydana gelmesi için mayalı sıcak ekmek yeterlidir. Sağlıklı ve vücuda hayat veren ekmekler kepekli undan yapılan yufkalar veya natürel mayayla (Ömer otundan) yapılan ekmeklerdir. Bunlar yapılamazsa hamur turuşla da yapılabilir.

 

Hamur turuş: Mayalanmış hamurdan bir parça ayrılıp bir daha hamur yapılıncaya kadar saklanır. Tekrar hamur yapılacağı zaman maya olarak bu parça kullanılır. Bu hamurdan da bir parça saklanıp tekrar hamur yapana kadar bekletilir. O zaman zararı tam kaybolmaz fakat azalır, hamur turuşla yapılan hamur biraz geç kabarır.

Reklamlar

7 Yanıt to “Beyaz ekmek”

  1. aynur said

    ömer otu mayasını nerden bulabiliriz?

  2. meryem hatice said

    aynur hanım …
    baharatçılardan bulabilirsiniz,aktarlarda bulunur.

  3. kahraman ordu said

    S.a. meryem hanım ömer otu nu maya için nasıl kullanabiliriz. Allah razı olsun.

  4. meryem hatice said

    Ömerotunu evde ekmek yapımında denemedim,baharatçıya yada ekmekte kullanan kişilere ölçüsünü ve yapımını sormak lazım..

  5. visitor1 said

    Ömerotuyla uğraşmaya gerek var mıbeyaz ekmek yerine tam tahıllı unlar var ve de ekmekler,arada sırada çavdar kepek ekmekteyenebilir.Artık yavaş yavaş kek,börek,tatlılarınızda da yarı tambuğaday birazda kepek karıştırıp denemeler yapabilirsiniz Daha sağlıklı olursunuz.Bazen zeytinyağı ve ceviz de atabilirsiniz kendi yapacağınız ekmeklerinize.Üzerine haşhaş susam da koyabilirsiniz.
    http://www.zeytinyagibutigi.com

  6. beyza said

    Ömer otunu baharatçılar şerbetçi otu ya da maya otu diye biliyorlar, ömer otu deyince ”o da neymiş ya” demişlerdi, neyse ki diğer ismiyle hemen verdiler.Ama nasıl ekmek yapıldığını kimse bilmiyor, o kadar araştırmama rağmen hiçbir yerde de bunu bilen birisine veya birilerine rastlamadım.

    A kan grubunun buğday kepeğini hazmedemediğini/zor hazmettiğini biliyorum.Zira bütün kan grubu diyet listelerinde bu yazıyor.
    Kendim de bir A grubu olarak, bunu fark ediyorum zaten kepekli ekmek yediğimde. Eeee beyaz un da hepten asit yapıyorsa, biz A grubu olarak nasıl ekmek yiyeceğiz….Lütfen rica etsem, birisi bu çıkmazı izah edebilir mi?

    Ya da hiç ekmek yemeyecek miyiz?
    Ayrıca Cüneyd-i Bağdadi:”Dünya ekmektir”demiş.O kadar temel bir besin olan ekmeği, ”helal ve temiz” olarak nasıl yapmalı ve yemeliyiz?

    İnşaallah bir cevap veren olur…

  7. erdogan said

    ekiş maya yapımı gibi bir parça un bir parça su yerine şerbetçi otunu kaynatıp süzülmüş dinlenmiş su kullansak olabilirmi acaba

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: