LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

GAZ

Posted by Site - Yönetici Aralık 16, 2008

Gaz sancisi

Gaz sancisi

GAZ

 

GAZ: Gaz olmaması için yemekleri düzeltmek, yemek aralarında uzun mesafe koymak (en az 6 saat) gerekir. Yine de gaz olursa onu tutmamak lazımdır, gaz kaybolmaz kana karışır. Gazı ve büyük abdesti tutmak kabızlığa sebep olur. Gaz tutmak yerine az yemek daha iyidir. Gazı rahat çıkarabilmek için su içmek ve çömelerek oturmak en güzeldir. Bu hareket kızlar ve kadınlar için çok faydalıdır, kolay doğum yapmaya sebep olur (eskiden kadınlar bütün işlerini çömelerek yaparlardı ve doğumda hiç problem olmazdı). Bu hareket büyük abdest için de yardımcıdır.

 

Gaz toplanmasına karşı:

 

1 çorba kaşığı limfro (keten çekirdeği), 1 su bardağı kaynar su ile karıştırılıp, havluya sarılarak 4–5 saat bekletilip demletilir. Uykudan önce çekirdeklerle birlikte aç karnına 2 hafta içilir.

Veya 2 çorba kaşığı buğday kepeği kaynar süt ve zencefil ile ıslatıp yarım saat bekletilir. Sabah kahvaltısı olarak veya akşam yemeği olarak yanında başka bir şey yenilmeden yalnız yenilir.

Reklamlar

2 Yanıt to “GAZ”

  1. harun said

    Merhaba moderin tipda ibs nin yada gaz ve siskinligin tedavisi yok acaba sizin bahsettiginiz keten cekerdegi iki hafatalik kullanimdan sonra gaz problemini kalici olarak yok ediyormu .?

    Ikinci bi sorumda hacamatin bagirsak sorunlarinida tedavi etme etkisi varmidir ibs mesala Sayin Dr Salih hanim cevaplarsaniz cok sevinirim .

    Saygilar

  2. özlem said

    ewet mümkünse

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: