LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

Rafine Tuzun Zararları

Posted by Site - Yönetici Mayıs 27, 2009

Rafine Tuzun Zararları

Rafine Tuzun Zararları

Rafine Tuzun Zararları

Hadisi şerifte:”Yemeğe tuz ile başlayandan Allah(c.c.) 330 çeşit hastalığı uzaklaştırır.Bu hastalıklar delilik,cüzzam,bağırsak rahatsızlığı ve diş ağrısıdır.Kalanı Allah’ın yüce bilgisinde saklıdır”buyurulmuştur.

Dr. Aidin Salih
Tuz derken, bugün ki rafine edilmiş sofra tuzu (NaCI,sodyum klorür) değil doğal, işlenmemiş kaya tuzunu veya deniz tuzunu kastediyoruz.Bu tuzlar iyot,magnezyum,potasyum,çinko,silikat gibi insan sağlığı için gerekli makro ve mikro elementleri içerir.Gri kaya tuzu(turşu tuzu), deniz tuzu (kalın olan),ingiliz tuzu,hindistan tuzu doğal tuzlardandır.Bunlar ve benzeri tuzlar bağırsakları temizleyip ishali durdurur,kabızlığı ve çeşitli kokuları gideriri,mişde asiti üretimine yardımcı olur,donmuş maddeleri eritir,diş taşlarını temizler,safrayı ve balgamı söker,yaraları temizler ve kurutur,diş etlerini ve dalağı kuvvetlendirir,cildi güzelleştirir.

Çiğ sebze ve salatalara tuz katmak doğru değildir.Çünkü tüm bitkiler suni gübre ile yetiştirildiği için,sebzeler ,tahıllar,meyveler tuz içerir.Rafine edilmiş sofra tuzu turşunun kalitesini,sıcak yemeğin tadını bozar.Rafine edilmiş katkılı sofra tuzu veya yapay tuz,bütün katkılı yiyecekler gibi,sağlığa zararlıdır ve doğal tuzun yerini tutamaz.

Sofra tuzuna eklenen katkı maddeleri;

Sodyum alüminyum silikat(E173): Renklendirici ve nem tutucu olarak kullanılan katkıdır.Zehirlidir ve katkı maddeleri dahil her türlü maddeye karşı aşırı duyarlılığa neden olabilir.Dünyanın çoğu ülkesinde yasaklanmıştır.Alimünyum bazlı nem tutucuların beyin dokularına yerleşerek öğrenme bozukluğu,zeka geriliği ve felçlere sebep olduğu tespit edilmiştir.

Titanyum Dioksit: Nano parçacıkları nem tutucu ve beyazlatıcıdır.Bunlarla birlikte iyotlu tuza potasyum iyodür katılmaktadır.Potasyum iyodürün iyot stabilizörü Sodyum Tiyo sülfattır.Potasyum iyodür çok zararlı bir maddedir ve tek başına troid bezinin dengesizliğine neden olur.

 

Meryem Hatice

Reklamlar

22 Yanıt to “Rafine Tuzun Zararları”

  1. nermin said

    Tuz hakkında bilmedikleriniz
    Gerçekten ne kadar sodyuma ihtiyacınız var, tuzlu yiyeceklerden nasıl uzak durabilirsiniz, tuz eklemeden yemek hazırlamanın yolları nelerdir?
    Mayo Clinic’te yer alan haberde, ne kadar tuz tüketmeniz gerektiği, tuz alışkanlığınızdan kurtulmanın yolları ve tuzun gizlice nasıl vücudunuza girdiği anlatılıyor.
    Daha az sodyum tüketmeyi deneyin. Bazı yiyecekler yeterince sodyum içerdiğinde, bir çimdik ya da daha az sodyum bile zararlı olabilir. Beslenmemizde sodyum oranının yaklaşık yüzde 11’i yemeğe eklenen tuzdan ya da pişerken, yemek esnasında yiyeceğe konan çeşnilerden geliyor. Ancak, tuzun yüzde 77’lik gibi büyük bir bölümü mineral içeren hazır ve işlenmiş yiyeceklerin yenmesiyle vücudumuza giriyor. Böylece, yemeğe eklediğiniz sodyum miktarını sınırlasanız da bazı yiyeceklerde zaten fazla miktarda sodyum bulunuyor.
    Sodyumun yararları
    Vücudunuzun fonksiyonlarını uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için biraz sodyuma ihtiyacı vardır. Sodyum, vücudunuzdaki doğru sıvı dengesini sürdürmeye ve sinir impulslarını iletmeye yardımcıdır. Kasların çekilmesini ve gevşemesini etkiler. Böbrekleriniz vücudunuzdaki sodyum miktarının tutulumunu düzenler. Sodyum seviyesi az olunca, böbrekleriniz sodyumu muhafaza ediyor, yüksek olduğunda ise idrardaki fazla miktarı vücuttan çıkarıyor.
    Eğer böbrekleriniz sodyumu yeterli düzeyde tasfiye edemezse, sodyum kanınızda birikmeye başlar. Çünkü, sodyum suyu çeker ve tutar, dolaşım kanının total hacmi artar. Artan kan hacmi, damarlardaki basıncı artırarak, kanı damarlara taşıyan kalbinizi zorlar. Konjestif kalp yetmezliği, siroz ve kronik böbrek hastalığı gibi belirli hastalıklar, sodyumun düzenlenmesini engeller.
    Bazı insanlar, sodyumun etkilerine karşı diğerlerinden daha hassastır. Bu kişiler, sodyumu daha kolay vücutlarında tutarlar ve bu durum aşırı idrar tutulmasına ve artan kan basıncına neden olur. Eğer siz de bu gruptaysanız, beslenmenizdeki ilave sodyum, kardiyovasküler ve böbrek hastalıklarına öncülük eden yüksek kan basıncı gelişme riskinizi artırır.
    Ne kadar sodyuma ihtiyacınız var?
    Çeşitli kuruluşlar, günlük sodyum alımı sınırlarıyla ilgili öneriler yayınlıyor. Bunlara göre, sağlıklı bir yetişkinin günde ortama 1,5 � 2,5 gram alması gerekiyor.
    50 yaşın üzerindeyseniz, yüksek tansiyon, kronik böbrek hastalığı ya da şeker hastalığı gibi sağlık probleminiz varsa, sodyum alımınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak, sodyum limiti konusunda sağlıklı bir yetişkin için hedef, önerilen sodyum miktarının en alt seviyesinin tüketilmesidir. Sizin için en iyi sodyum miktarını doktorunuzla konuşarak belirleyebilirsiniz.
    3 temel sodyum kaynağı
    İşlenmiş ve hazır yemekler: Beslenmenizdeki sodyumun çoğu konserve sebze, hazır çorba, donmuş gıdalar gibi işlenmiş ve hazır yemeklerden kaynaklanıyor. Gıda üreticileri yiyeceklerin tadını geliştirmek için ve konserve yapmak için sodyum ve sodyum içeren diğer bileşenleri kullanıyorlar.
    Sodyum içeren çeşniler: Bir tatlı kaşığı sofra tuzu 2 bin 325 mg sodyum içerirken, 1 yemek kaşığı soya sosunda ise yaklaşık 900-1000 mg arasında tuz bulunuyor. Yemek pişerken ya da sofradayken yemeklerinize tuz ya da çeşni ilave etmek, gıdanın tuz oranını artırıyor.
    Doğal sodyum kaynakları: Et, kümes hayvanları, süt ürünleri ve sebzeler gibi bazı yiyeceklerde doğal olarak sodyum bulunuyor. Örneğin, bir fincan az yağlı sütte yaklaşık 107 mg sodyum bulunuyor.
    Peki yiyeceklerin ne kadar sodyum içerdiğini nasıl anlayabiliriz? Bunun en iyi yolu, yiyeceklerin üzerindeki etiketleri okumaktır. Bu etiketlerde her porsiyonda ne kadar sodyum bulunduğu yazıyor. Şu bileşenlerde de sodyum bulunuyor: Monosodyum glutamat (MSG), karbonat, kabartma tozu, disodyum fosfat, sodyum alginat, sodyum nitrit veya nitrat.
    Tuz tüketimini azalkmanın yolları:
    – İşlenmiş gıdalar yerine, daha çok taze gıdalar, özellikle sebze ve meyve tüketin.
    – Daha az tuzlu olan ürünleri tercih edin.
    – Mümkünse tuzu yemek tariflerinizden çıkarn.
    – Salata sosları, ketçap, hardal, çeşni gibi bileşenleri sınırlandırın.
    – Yemeğinizi tatlandırmak için çeşitli taze ya da kuru otlar, baharatlar ve diğer tat veren şeyler kullanın.
    Zaman Online

  2. nermin said

    Tuzun böbreklerinize etkisini şöyle anlayabilirsiniz.Vücudunuzda ödem oluyor mu?Küçük ayak tırnağınız çoğu insana göre küçük mü?Ayak tırnağınız küçükse tuz tüketimine dikkat etmelisiniz.Çünkü o böbreği temsil ediyor.Ödem varsa ödem attıran bitkileri kaynatıp içmeli,tuzu sınırlamalısınız.Sınırlamazsanız ne olur?İlk önce yüksek tansiyon,ardından beyin kanaması olabilir.Ailemden iki kişi yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanamasıgeçirip felç oldu.Ailem de çoğu kişi yüksek tansiyon hastası.Bu bilgileri erken yaşta bilselerdi belki hastalıkları bu kadar ilerlemiyecekti.Çağımızda bilgiye ulaşmak çok kolay,Rabbime hamdolsun..Bu siteyi hazırlayanlardanda razı olsun inşallah..

  3. misafir said

    nereden bulacağız kaya tuzunu hep iyotlu tuz kullanıyoruz

  4. Burçin said

    Beynimizin %77’sinin su olduğunu biliyor muydunuz? Beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışması için, ofiste, sokakta, evde aklınıza gelen her saniye Saka içmeyi ihmal etmeyin. Böylece hem psikolojik, hem de fiziksel olarak kendinizi genç ve dinamik hissedeceksiniz.

  5. burçin hanım
    hazır sular göl suları gibi durgun ve hazmı ağır zor sulardır bu yüzden hazır ve paketli olan tüm gıdalara özelliklede hazır suya hayır diyoruz.1-2 yıl bekletip sonrada saf su diye satılıyor bu sular ve bisfenol a tehlikesi var pilastiklerde

    doğal tuz
    helalpazar.wordpress.com dan satın alabilirsiniz.

    nermin hanım bendede bu problemler vardı fakat doğal tuz su kadar önemli eğer böbrekte sorun varsa azaltılmalı fakat asla kullanmayın denemez çünkü su kadar değerli beden için.fakat rafine tuz böbreği mahvettiği gibi damar mide problemlerinede neden olur.

  6. Nermin Hanım… Beyaz ölüm saçan tuzun zararlarını açıkladığınız için size teşekkür ediyorum.. Yeri gelmişken deniz tuz veya kaya tuzu diye bahis edilen tuz…aynı diğer tuzlar kadar tehlikelidir. özellikle kaya tuzunda insan vücuduna son derece zarar verebilecek ağır METALLER vardır…bu tuzların hepsi kristal tuzdur suda çözülse de su gider tuz çöküntü vererek türlü hastalıklara neden olmaktadır…Her kese tuzu hayatınızdan silin demeyiniz en doğrusudur…Ben 30 seneden fazladır hiç tuz kullanmadım diye bilirim… Maye ve sakatlardaki organik tuz herkes için yeterlidir….

  7. DOĞAL TUZ DEDİKLER…SADECE BİTKİLERİN TERKİBİNDE MEVCUTTUR… KAİNATTA HAZIR HALDE DOĞAL TUZ BULUNAMAZ BU ADETULLAH’A AYKIRI OLURDU…

  8. 48
    Tuz ve Yüksek Tansiyon

    Doktorlara göre tansiyonun yükselmesinin bir çok sebebi vardır. Stres, sıkıntı, sanayi ve arabaların verdiği gaz, böceklere karşı kullanılan hormonlu ilaçlar, hastalandıkça kullanılan ilaçların yan etkileri, uzun süre devam eden hastalık, fiziki ve zihni yorgunluk.
    Fakat tüm bunlardan başka çokları bilmez ki, yüksek tansiyona esas sebep tuzdur. Yüksek tansiyonu geçici olarak kimyasal ilaçlarla düşürmek, yani hastalıktan tamamen kurtulmak imkansızdır.
    Dr. Paul C.Bregg: Aşağıda tuzun ne kadar zararlı olduğunu ispatlamak için “ölüm vadisine yaptığı yürüyüşü anlatıyor.
    “Benim Kaliforniya’daki ölüm vadisine yürüyüşüm; sıcak havada tuzun gereksiz olduğunu ispatlamak için, dünyanın en sıcak yeri olan Kaliforniya’da ki, ölüm vadisinde yürüyüş yapma kararı aldım .Yılın en sıcak ayları olan 7- 8. aylarda yola çıkmak için kolejden 10 güçlü sporcu gençleri sefere çıkmaya davet ettim, seferimiz Fernes-Krik-Ranço’ dan ölüm vadisine oradan da Stouvnayn Yells’ e kadardı.
    Sefer boyunca gençlere istedikleri kadar su ve tuzlu hap verilirdi, bizimle beraber çeşitli (ekmek, peynir, simit, sucuk ve başka) yiyeceklerle yüklü araba geldi.
    Arzu edenler yemeklerine istenilen kadar tuz ilave edebilerlerdi. Ben normal su dışında hiçbir gıda veya “tuz” almadım, oruca devam ettim.
    Sefer, 7. ayın sonlarında başlamıştı ateşin yüksekliği 41’ gösterirdi, biz saat onda yola çıktık güneş yükseldikçe daha yakıcı olurdu. Nihayet öğlen sıcaklık 54°’ye yükseldi kuru ateş sanki her şeyi kavururdu.
    Gençler durmadan tuzlu hapları alıyor ve üzerlerine soğuk su döküyorlardı. Kahvaltı da sandviç ve vetçına yediler üzerine kola içtiler, yemekten sonra biraz dinlendik ve sonra ateş gibi kızarmış kum üzerinde yola çıktık.
    Kısa zaman sonra sağlıklı ve güçlü olan gençlerde garip haller başladı. Onlardan üçü kendililerini kötü hissederek kusmaya başladı, onları Fernes- Kriko- Ranço ya gönderdiler. Geriye kalan 7 kişiyle yolculuğa davam ettik, onlar yine olduğu gibi yerler ve tuzlu haplar alarak fazlasıyla su içerlerdi. Aradan biraz zaman geçti, bu gençlerin beşi de gözlenilmeden karınlarında ağrı hissettiler ve durumları çok perişan oldu. Onları da hastaneye kaldırdılar.
    Diğer iki kişi ve ben yolumuza devam ettik saat 4 olduğunda güneş sırtımızı acımasızca yakıyordu. Birden o iki genç aynı zamanda güneş çarpmasından yere düştüler, onları da hemen doktora götürdüler
    Yalnız hiçbir gıda ve tuz hapı almayan kişi sona kadar gidebildi. Bu kişi büyük baba, Dr. P. C. Bregg idi.
    Ben tek başıma son noktaya vardım kendimi iyi hissediyordum. Bütün yol boyu sadece ılık sudan başka bir şey almadım. Gece çadır kurarak orada kaldım ve sonra ki gün aynı yolu geri döndüm, tabii ki açlığı sona kadar devam ettirdim. Doktorlar beni baştan ayağa muayene ettiler ve bendeki süper sıhhati görüp hayrette kaldılar. Böylece ilim adamlarına sıcak havada tuzun yararsız olduğunu ispatladım ve bu yürüyüşü bir daha tekrar etmeye hazır olduğumu bildirdim. Bununla da “sıcak günlerde vücut tuz kaybeder” teorisini çürüttüm.
    Bir gün içinde vücuda gerek olan tuzun miktarı ne kadardır?Burada konu organik tuzdan geliyor. Herkes çok iyice biliyor ki, piyasada satılmakta olan tuz inorganik tuzdur ve insan vücudu o tuzu tanıyamaz
    Bu konuda çok araştırmalar ve denemeler yapılmış ve bir gün içinde vücuda gereken tuzun miktarı 0,5 veya 1 gramı olarak gösterilmiştir. Günlük gerek olan bu tuz, aldığımız tüm meyve, sebze, yeşil bitkilerde ve kuru yemişlerde yeterince vardır. Beden bir gün içinde bu ölçüden fazla tuzu kaldıramaz. Dünyada insanların çoğunluğu bu ölçüyü 15- 30 kat fazlasıyla alırlar, yemeklerde alınan tuzun dışında zaten bütün hazır gıdalarda gizli tuz katkısı vardır. Örnek olarak ekmekte, pastalarda, peynirlerde, sucuk ve konservelerde fazlasıyla tuz vardır. Amerika’da tuzdan en fazla azap çeken doğuda yaşayan zencilerdir, araştırıldığında belli olmuştur ki, onların yedikleri her şeyde tuz vardır. Ben Virdini’de doğdum ve orada büyüdüm benim akrabalarımın çoğunluğu yüksek tansiyon hastasıydı. Onlar zamansız olarak kalp krizinden veya böbrek hastalıklarından öldüler. Çünkü onların yedikleri her şey fazlasıyla tuz içirirdi Onlar 30 yaşlarındayken devamlı olarak hasta olurdular, onların eklemleri deforme olmuş ve hep acı içinde kıvranırlardı”
    Yüksek dozda tuz çocuğu kısa zamanda öldürebiler, doğada iki çeşit tuz vardır “organik” ve “inorganik” inorganik tuz herkesin beyaz ölüm olarak adlandırdığı ve herkesin de seve seve kullandığı beyaz tuzdur. İnsan organizmasına “organik” tuz yani mineral tuz gerekir, tabiatta yeterince mineral tuz vardır biz mineral tuzu kerevizde, havuçta, patateste, domateste, turpta, terede ve deniz bitkilerinden fazlasıyla alabiliriz.
    Bilinmesi gereken şudur ki, sebze ve meyveleri pişirince organik tuzdan yoksunlaşır odur ki, biz “inorganik” olan kristal tuzu kullanmak zorunda kalırız.
    ” Sağlık İçin Oruç Bıçaksız Ameliyattır” adlı kitaptan alınmıştır

  9. önder said

    Güzel paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

  10. Ela said

    Paylaşım ve bilgileriniz için teşekkürler emeginize saglık ALLAH razı olsun sizden cok faydalı şeyler ögrendim

    Saygılar ELA

  11. ümit( bayan) said

    şimdi nasıl yani deniz tuzu yada kaya tuzlarınıdamı kullanmamalıyız anlayamadım onlardamı zararrlı? marketlerde satılan rafine tuzlardan kullanıyorum ama kaya tuzu almayı düşünüyorum açıklama yaparsanzı sevinirimm teşekkürler..

  12. Tabibhan said

    Tuzu savunanlar herhalda tuz tüccarları tarafından eğitilmiş kişilerdir… doğal tuz diye kristal tuzları gözimüze sokmaya devam ediyorlar ve tuz yemeden yaşanmaz diyorlar bu doğru duzsuz hayat yok… ama men tam 31 senedir hiç tuz kallanmıyorum. sizce nasıl olurda hiç bir sorun yaşamıyorum? sade insanları kandırmayalım doğal tuz dediğiniz bitkiler dışında hiç bir yerde bulunamaz.. bana yediğm beyve ve diğer bitkilerde Rabbimiz tarafından yerleştirilmiş doğal tuz yeterli geliyor…Bir deneyme yapın sizin doğal dediyniz tuzu suyla karıştırın sonra o suyu tamamen buharanıp yok olana kadar kaynatın…eğer o tuzda suyla beraber buharlanıp yok olursa doğaldır demek…

  13. Fatih said

    Değerli arkadaşlar,

    Biliyorsunuz son günlerde televizyonlarda her gün profesörler tarafından sözü edilen Himalaya Tuzu denilen bir konu gündemde.

    Biz bugüne kadar ne kullanıyorduk? Marketlerden aldığımız rafine tuzları kullanıyorduk.

    Peki kendimiz için ve çocuklarımız için bunu kullanıyorduk da neden acaba turşu yaparken rafine tuz kullanmıyorduk da turşuluk kaya tuzu kullanıyorduk, biliyor musunuz?
    Büyüklerinize sorarsanız söyleyeceklerdir. Rafine tuz turşuyu çürütür.
    Peki bunu bile bile çocuklarımıza nasıl yedirebiliyoruz, çürüsünler diye mi 🙂

    İşte yüksek sıcaklıkta rafine edilirken molekül ve kimyasal yapısı bozulan sodyum klorür bedenimize girdiğinde düşman madde olarak görülür ve bedenimiz bunu atmak için savaşır. Bu savaş esnasında vücudumuzdaki hücrelerin suyu ve az da olsa sebze ve meyvelerden aldığımız mineraller de vücuttan atılırlar. Zaman içerisinde ise tansiyon, migren, kolestrol, şeker vs gibi bir çok hastalıkla uğraşır duruma geliriz.

    Himalaya tuzu diye de bilinen Sole Kristali ise içtiğimiz su ile birlikte alındığında hücrelerimizi besler,tekrar su ve mineral seviyesinin normale gelmesini sağlar, detoks yapar bedenimizi temizler, vucudumuzun enerjisini oluşturur vs vs …

    Detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilir, ücretsiz seminerlermize katılabilirsiniz.

    Kendinizi düşünmüyorsanız bile en azından çocuklarınız için rafine tuzu kesinlikle hayatınızdan çıkartın ve Sole kristali mutlaka kullanmaya başlayın.

    http://www.himalayatuzu.gen.tr/index.asp?firmaid=102

    Sole Kristali Türkiye dağıtıcısı olan firmamız aynı zamanda, STT Noktaları ( Sole Kristali Tanıtım ve Temin Noktaları) oluşturarak sizlere günümüzün en büyük iş imkanını da sunmaktadır.

    Bizimle görüşmeden hayatınıza yön vermeyin.

  14. Fatih said

    TUZLAR HAKKINDA GENEL BİLGİ

    SOFRA TUZU
    Doğal tuz, rafine işlemi gerçekleştirildikten sonra tüm doğal minerallerden yoksun kalan
    SODYUM KLORÜRDÜR. Ayrıca akışkan olsun ve nem tutmasın diye AL(OH)3 vs.
    zararlı katkı maddeleri ilave edilir.Vücut için agresif bir maddedir.Tüketilmesi vücudumuzun
    doğal minerallerinin ve enerjisinin kayıp olmasına sebep olur.Buda bağışıklık sisteminin
    çökmesine ve bir çok hastalıkların sebebidir.

    DENİZ TUZU
    Deniz tuzları çevresel etkenlerden dolayı ağır metaller ve benzeri zararlı maddelerle yüklü
    olduğu için rafine veya işlemlerden geçirilerek kullanılır.Molekül yapısı hücre içine
    geçecek incelikte değildir.Onun için kullanılması vücut için faydalı değildir.

    KAYA TUZU
    Kaya tuzuna dünyanın birçok yerinde rastlanmasına karşın, kristal tuza dünyanın pek az
    yerinde rastlanır. Kaya tuzu ile kristal tuzun aralarındaki fark molekül büyüklükleridir.
    Kristal tuzun molekülleri daha küçük olduğundan hücre zarından kolayca geçer. Kaya
    tuzlarının molekülleri daha büyük olduğundan hücre zarından geçmez. Onun için Kristal tuz
    kullanılmalıdır.

    DOĞAL A KRİSTAL TUZ
    84 Elementli tamamen doğal kristalize (kollodial) özellikli tek kristal tuzdur.Su ile beraber
    zengin mineralleri ile hücre zarından geçerek hemen enerjiye dönüşür ve vücudumuzun
    % 85 enerjisini A KRİSTAL TUZ sağlamış olur.

    ÖZET : Yapılan uluslararası araştırmalar sonucunda,
    DOĞAL A KRİSTAL TUZUN vücudumuz için yaşam kaynağı olduğu ispatlanmıştır.

  15. American said

    Güzel paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

  16. Ülkemizde tuz tüketimi dünya ortalamasının 3 katıdır. Sağlıklı yaşamak istiyorsanız tuzdan uzak durun. Günlük tuz ihtiyacımızı yediğimiz besinlerden alıyoruz, ekstra tuz kullanmaya gerek yoktur. Hipertansiyonun ve kemik erimesinin en büyük nedeni tuzdur.Özellikle 2 yaşın altınadki çocuklara kesinlikle tuz verilmemesi gerekir. Kaya tuzunda insan sağlığına zaralı ağır metaller bulunur. Kısacası sağlıklı yaşam için tuz kullanmayın, şeker kullanmayın(Yerine pekmez , bal, pestil, kuru üzüm, kuru incir tüketin), beyaz un tüketmeyin (tam buğday unu ve %10 çavdar unu kullanın)

  17. Doğal Kristal Tuz, 84 mineral içerir..Yüksek basınç altında kalarak yerin altında bulunur,ilk bulunduğu yer himayala olduğu için adını almıştır..Dünyada araştırılıp bir kaç bölgede bulunmuştur..Azerbeycan,Avusturulya ve Pakistan, kaya tuzu ve deniz tuzu diye adlandırılan tuzlarda iyidir,ancak yer üstünde bulunur,molekül yapısı büyüktür,kaya tuzunu gözünüzün önüne getirin,kalındır ve mat beyazdır..Himalaya Tuzu yüksek basınça altında 250 milyon yıl kalmış,molekül yapısı küçülmüştür,bu da en küçük hücremize kadar minerallerin işlemesini sağlar..

  18. MURAT YAĞIZ said

    http://www.supreme.com.tr/ HİMALAYA TUZU OLARAKTA BİLİNEN SUP KRİSTALİNİ YAN TARAFTAKİ ADRESTENDE TEMİN EDEBİLİRSİNİZ..SİTEDE SALI VE PERŞEMBE 21:00-22:00 ARASI ONLİNE ANLATIMDA YAPILMAKTA GÖRMENİZDE FAYDA VAR.

  19. Kübra sütçü said

    tuz aslında çok yararlıdır her şey gibi onunda sınırını aşmamalıyız tuz tüketin fakat çok değil lütfen gerektiği kadar tüketin çünkü siz bu vatana lazım olan Türkiye için büyük önem taşıyanlarsınız kim ne derse desin sizin kadar değerli bir şey olamaz

  20. Kübra sütçü said

    eskiden tuz çok fazla değerliymiş tuz için savaşlar bile yapılmış ..şunu da unutmayın insan da değerlidir insanlar için savaaş yapılmış değer verilmiş aynı tuz gibi

  21. azad_7221 said

    ben batmanlıyım bizim burda tuz kuyuları var her yıl tuzumuzu bu kuyulardan aliyoruz bizim tuz suda cabuk eriyor hazır tuzlar suda erimiyor deneyin suda erimeyen tuz hastalık yapiyor deneyin

  22. Eren said

    Bizde himalaya tuzu satıyoruz.Konu hakkında yardımcı olabiliriz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: