LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

ZAYIFLAMAK !

Posted by Site - Yönetici Şubat 11, 2012

ZAYIFLAMAK !

Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 – 3 bardak çam balı ile içilir. Öğütülür çam balı ile macun yapılır, 1 – 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer su bardağı içilir. 10 gram bitki yağı, 90 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır 1 çay bardağı hülasa olarak içilir. Çam balı tercih edilmelidir. Az yemek, çok çiğnemek, eksi seyler yemek içmek, yünlü giyinmek, aç olarak banyoda çok durmak, spor yapmak, çok çalısmak, kum üzerinde uyumak, terlemek, ishal yapan seyleri, çok kullanmak gerekmektedir. Ayrıca, lahana, tere, soğan, marul, hıyar – salatalık, turp, domates, yer elması, maydanoz gibi sebzeler karıstırılarak salata yapılır, limon, zeytin yağı ilave edilir. Yemeklerden 15 dakika Önce yenirse, damarları açar, kanı çoğaltır, kanı temizler, kandaki yağları eriterek insanı zayıflatır.
Ada çayı : Demletilir balla içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Adi marrup : Çayı ve suyu içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Amber ağacı : Fazla içilirse zayıflatır.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Armut : Yenir. Surubu içilir. Çekirdeğinin çayı ve suyu içilir.
Arpa : Ekmeği yenir. Unlu ve sekerli seyler azaltılmalı.
At kestanesi : Bir su bardağı kaynar suya 10 gram toz konur. Hafif ateste yarım saat karıstırılır. Sabah aksam birer çorba kasığı balla içilir.
At kuyruğu (kırk kilit) : Çayı ve suyu içilir.
Ayrık otu : 20 gram kök bir litre suda haslanırken, içine limon katılarak çay gibi içilir. Suyu ile lavman yapılır.. 4 gram kadar meskteki ayrık suyu ile içilir
Ayva : Surubu içilir.
Badem ve yağı : Sabah aç karnına 1 yemek kasığı içilir.
Bakla : Baklanın 15 gram çiçeği bir litre suda haslanır, bir kaç kasık içilir.
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Bezelye : Yenir. Lapası sarılır.
Biberiye (kusdili) : Çayı ve suyu içilir.
Burçak : Çayı ve suyu içilir.
Civan perçemi (akbaslı) : Tazesinin çayı ve suyu içilir.
Çam : Tomurcukları kaynatılıp içilir.
Çitlembik : Tohumlarının çayı ve suyu içilir..
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Deniz köpüğü : Sirke ile hamur yapılır vücuda sürülür. veya çok az deniz köpüğü sandaloz sakızı ile içilir, üzerine erik hosafı veya kitre yutulur. sesi bozmaması için.
Deve dikeni : 20 gram sirke içinde, 12 gramı kaynatılır, 20 gün sonra içilir.
Disotu (kürdan otu) : Tohumları ve yaprakları kaynatılarak içilir.
Domates : Yenir. Salatası yapılır aç karına suyu içilir.
Elma : Yenir. Suyu ve surubu içilir.
Enginar : Suyu içilir.
Fener çiçeği : Çayı ve suyu içilir.
Funda : Çayı ve suyu içilir.
Giyim : Elbiseler mevsime uygun rahat ve temiz olmalı. Sık sık değistirilmeli.
Gökçe (ökse – burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Greyfurt (ağaç kavunu) : 2 tanesi, 3 limon kabukları ile beraber ince ince doğranır, 1 litre su ilave edilir 15 dakika kaynatılır, 1 çay bardağı çam balı ile içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Hareketler : Hareketlerde asırılık olmamalı, düzenli hareket etmeli, yapacağı ise kendini hazırlamalı. Her seyde ani değisiklik olmamalı. Temiz yerlerde gezmeli. Erken yatıp erken kalkmalı. Ilık dus yapmalı, cildi tahris edici seyler kullanmamalı. Kabız olmamalı, Disler sağlıklı olmalı. Unutkanlık ve bunama olmaması için, zihin çalıstırıcı mesguliyetler bulmalı.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Tohumu çay gibi demletilir balla içilir.
Havuç : Taze çıkarılmıs suyu içilir.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Hıyar (salatalık) : Yemeklerden 15 dakika önce çiğ veya salata içinde yenir.
Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Fazla sismanlar içerlerse zayıflatır.
Hünnap : Kekik suyu ile kaynatılarak içilir.
Hüsnü Yusuf (kır karanfili) : Kaynatılarak içilir.
Ihlamur : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Ispanak : Çiğ olarak marul salatasının içinde yenir. Yemeği yenir ve kaynatılarak içilir.
İçecekler : Çay, kahve, kakao, sigara ve içki içmek zararlıdır.
İncir : Tohumları ve yaprakları kaynatılarak içilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kara lahana : Aç karına salatası yenir,
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabiber : Koyun sütü ile içilir. Komposto içine konur.
Karpuz : Yemeklerden önce yenir.
Kavun : Aç karına yenir.
Kayısı : Kaynatılarak içilir.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kepek : Yemeklerden önce iki çorba kasığı su ile karıstırılarak alınmalıdır.
Kereviz : 2 adet doğranır, 1 litre suda 15 dakika kaynatılır, süzülür, üzerine 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı havuç suyu konur, yemeklerden 2 saat sonra birer su bardağı içilir.
Keten tohumu : 4 gram kaynatılarak içilir.
Kına : Macunu yenir.
Kısa mahmut (dalak otu) : Tohumlarının çayı ve suyu içilir..
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Lahana : Aç karına suyu içilir. salata olarak yenir. Çorbası içilir.
Limon : Yenir veya Suyu içilir. Ayrıca 6 hafta her gün su tertip uygulanır.
1 – 1 kahve fincanı limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı Balla içilir. :
2 – 1 çay bardağı limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı balla içilir. :
3 – 1 su bardağı limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı balla içilir. :
4 – 1 çay bardağı limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı balla içilir. :
5 – bir buçuk fincan limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı balla içilir. :
6 – 1 fincan limon suyu, aynı miktar su, 1kahve kasığı balla içilir. :
Marul : Yenir. Aç karına salatası veya çiğ olarak yenir, Tohumu ve yağı da kullanılır.
Maydanoz : Bol miktarda çiğ olarak yenir. Tohumları ve yaprakları kaynatılarak içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve surubu içilir.
Meyve : Yemeklerden önce yenmeli. Soğuk su azaltılmalı, meyve yenmeli.
Mısır : Püskülü bir litre suda kaynatılıp içilir. Mısır özü hülasası içilir. Yağı sürülür.
Muz : Yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Nohut : Kaynatılır suyu içilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Okaliptüs (sıtma ağacı) : Çayı ve suyu içilir. Yağı kullanılır.
Ödağacı (udi hindi) : 3 gram tozu bir fincan zeytinyağı içine konur. Sabahları aç karna içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Patates : Yarım saat kaynatılır aç karına limon ilavesiyle bir fincan içilir.
Patlıcan : Közde pisirilir kabukları soyulur salatası yapılır limon ve zeytin yağı ilave edilir yemeklerden 15 dakika Önce yenir.
Pekmez : Arpa suyu ile içilir.
Pırasa : Çiğ olarak yenir. Suyu içilir.
Portakal : Yenir, suyu içilir. Yağı balla serbet yapılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Salata yemeği : Lahana, tere, soğan, marul, Hıyar (salatalık), turp, domates, yer elması, maydanoz karıstırılarak salata yapılır limon, Zeytin yağı ilave edilir. Yemeklerden 15 dakika Önce yenir. Bunlar kanı temizler, kandaki yağları eritir, damarları açar, hazmı kolaylastırır.
Salkım söğüt : Yaprağının külü sirke ile karıstırılıp sürülür.
Sandaloz sakızı : Sirke ve bal ile karıstırılır sıcak su ile içilir. veya kitre ile yutulur.
Sarımsak : Kokusunu gidermek için, sirkenin içinde bekletilerek yenir.
Sebze : Mevsimine göre sebze yemeğine ağırlık verilmeli. Salatası da yenir.
Selvi (servi ağacı) : 10 – 15 gram kozalak 90 derecelik ispirtonun içinde bir hafta bırakılır süzüldükten sonra her sabah 10 – 15 damla içilir.
Semiz otu : Demletilir balla içilir.
Sığır kuyruğu : Çiçekleri ve ufak yaprakları çay gibi içilir.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Sinir otu : Çayı ve suyu içilir.
Sirke : İçilir.
Soğan : Bol miktarda yenir. Suyu içilir. Salatada kullanılır.
Söğüt (aksöğüt) : 20 gram yaprağı, 5 gram nane, 10 gram papatya, 50 gram civan perçeminin çayı ve suyu içilir.
Süt : Kesiği üzerine, Zeytin ve yağı ve maydanoz konur 3 öğün yenir.
Sahtere otu : 10 gram bir su bardağı suda hafif ateste yarım saat ısıtılır. Süzüldükten sonra içilir. Günde üç kez tekrarlanır. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Salgam : Yenir, suyu içilir.
Seker : Eritilmis tereyağı ile sıcak olarak içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı ve suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Tere yağı : Sekerle yutulur.
Turp : Salatası yenir. Suyu içilir.
Turunç : Serbeti içilir.
Tütün : Serbeti içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Üzüm : Yenir. Suyu içilir.
Yavsanotu (yarpuz – filiskin) : Demletilir ve çam balı ile içilir.
Yer elması : Yemeklerden 15 dakika önce çiğ veya salata gibi yenir.
Yer kestanesi : 8 gram kaynatıp 15 gün içilir.
Yulaf : Yenir ve samanından çay yapılarak içilir. Bir su bardağı suya bir tatlı kasığı unundan konur orta ateste pisirilir ve içilir.
Yumurta : Rafadan yapılır aç karnına birer defa içilir.
Zeytin ve yağı : Zeytin yağı kaynatılır içine seker ilave edilir gece sıcak su ile bir fincan içilir.

.

Reklamlar

Bir Yanıt to “ZAYIFLAMAK !”

  1. şifalı bitkiler sözlüğü
    http://www.sifalibitki.biz

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: