LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

ŞİFALI BİTKİLER – YANIKLAR

Posted by Site - Yönetici Ocak 20, 2013

ŞİFALI BİTKİLER – YANIKLAR 

Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay
gibi demletilir, 2 – 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 – 2 tatlı kasığı yenir,
Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 – 20 gram damıtılmıs bitki suyu,
bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Yağı sürülür ve sarılır. Lapası sarılır.
Afrika tası : Yakı olarak kullanılır.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Arzu otu (kaya koruğu) : Yakısı yapılır.
Badem ve yağı : Sürülür.
Bakla : Yaprağı ates yanığına konur.
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Ballıbaba : Merhemi sürülür.
Besparmak otu : Kökünün suyu içilirse fayda verir. 25 gram kök, bir litre suda haslanır, birer fincan
içilir.
Böğürtlen : Çayı ve suyu içilir.
Börülce : Çayı ve suyu içilir.
Ciğer otu : Suyu ile banyo yapılır.
Çemen otu : Lapası sarılır.
Çınar ağacı : Kabuğu kaynatılır suyu ile pansuman yapılır.
Çınar ağacı : Lapası sarılır.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Dam koruğu (kaya koruğu) : Merhemi kullanılır.
Domates : Yenir. Suyu içilir.
Esek marulu : Zeytin yağı ve mumla yapılan merhemi kullanılır.
Gelincik : Zeytin yağı ile gelincik karıstırılıp yanıklara sürüldüğünde ağrısını geçirir, kızarmasına
engeller.
Gökçe (ökse – burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Havuç : Sirke ve tuz ile macun yapılarak yenir. Lapası sarılır.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Ihlamur : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Kabuğundan yapılan merhem sürülür.
Ilgın çiçeği : Külü serpilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kabak (balkabağı) : Yenir, surubu içilir. .
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kara kafes : Kökünden yapılan merhem sürülür.
Kara kavak : Đmbiğe çekilmis yağlarından elde edilen ilaç sıcak su yanığına iyi gelir
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karakafes otu : Köklerinin çayı ve suyu içilir.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kına : Kaynatılmıs suyu ile pansuman yapılır. Lapası sarılır.
Kına çiçeği : Yapraklarından yapılan merhemi sürülür.
Kireç : Kireç kaymağı zeytinyağı ile karıstırılıp sürülür.
Koyun sakalı : Sirke ile karıstırılarak sürülür.
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Lahana : Yanıklara yumurta akı ile merhemi sürülür.
Loğusaotu (kurtluca) : Merhemi sürülür.
Marul : Yağı ve merhemi kullanılır.
Mercimek : Unu bal ile merhem yapılır yanıklara sürülür.
Mersin ağacı : Yapraklarının külü sarılır.
Mese ağacı : Merhemi yapılıp sürülür. Tohumunun çayı ve suyu içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve surubu içilir.
Mürver ağacı : Kabuklarından yapılan merhem sürülür.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Öksüz otu : Sirke ile karıstırılarak sürülür.
Ölü çiçeği : Merhemi yapılıp sürülür.
Ördek : Yağı ile masaj yapılır.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Patates : Rendelenmis patatesin tozlarının suda yapılan lapası konur.
Pırnar : Küllü suyu içilir.
Portakal : Yenir. Yağı kullanılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Sarı Süsen : Çayı ve suyu içilir.
Sarısabır : Sarısabır içyağı ile merhem yapılırsa günes yanıklarına sürülür.
Selvi ağacı : Külü sürülür veya konur.
Sırça otu (yapıskan otu) : Usaresi üstübeç ile karıstırılarak sürüldüğünde ates yanıklarına iyi gelir.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Su zambağı (mavi zambak) : Pismisi gülsuyu ile ezilip yanık üzerine konduğunda iyilestirir.
Susam yağı : Karnı yarık tohumu salyası ile merhem yapılıp sürülürse ates yanıklarına iyi gelir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Turunç : Meyvesi, çiçekleri, yaprakları ve meyve kabukları kullanılır.
Tuz : Elma çürüğü üzerine ekilerek sarılırsa ates yanıklarına iyi gelir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Yabani hardal : Lapası sarılır.
Yoğurt otu (Sünnetlice otu) : Usaresi üstübeç ile karıstırılarak sürülür.

Yumurta : Çiğ yumurta sarısı yanıklara sürülürse günes yanıklarına iyi gelir.

Zeytin ve yağı : 30 gram. parçalanmıs sarı bal mumu konur, orta ateste ısıtılır içerisine pismis iki
yumurta sarısını ufalanarak katılır gazlı bez üzerine konularak sarılır.

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt to “ŞİFALI BİTKİLER – YANIKLAR”

  1. Melisa Tok said

    Bilgi paylaşımınız için paylaşımınız için çok teşekkürler. Harika.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: