LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

ŞİFALI BİTKİLER – VÜCUT İLTİHAPLARI

Posted by Site - Yönetici Ocak 24, 2013

ŞİFALI BİTKİLER – VÜCUT  İLTİHAPLARI 

Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çaygibi demletilir, 2 – 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 – 2 tatlı kasığı yenir,Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 – 20 gram damıtılmıs bitki suyu,bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Yağı sürülür, sarılır ve burun deliklerine damlatılır.Lapası sarılır.

Ab dest bozan otu (çalı) : Kökünden yapılan çay, birer saat ara ile on iki kasık içilir.
Acı bakla (Yahudi baklası) : Merhemi kullanılır
Ada çayı : Suyu ile gargara yapılır. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Afyon çiçeği : Dövülüp çıbanlara sürülür.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Ardıç katranı : Katranı haricen kullanılır.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Arpa : Çayı ve suyu içilir.
Asma (bağ yaprağı) : Lapası sarılır.
At kuyruğu (kırk kilit) : Kaynatılır, pamukla sürülür, kendi halinde kurutulur.
Ayçiçeği : Lapası sarılır.
Ayı pençesi : Küçük küçük doğranır, soğuk su içinde dinlendirilir.
Ayı üzümü (it üzümü) : 50 – 100 gramının çayı ve suyu içilir.
Ayrık otu : Kökünün çayı ve suyu içilir.
Bakla : Arpa unu ile karıstırıp, çıbanlara yakı gibi konur. Çayı içilir
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Bamya : Lapası sarılır.
Bamya çiçeği : Meyvesi yenir.
Besparmak otu : Çayı ve suyu içilir.
Büyük ebegümeci : Yapraklarından yapılan merhemi sürülür. Lapası sarılır.
Ciğer otu : Kurutularak toz halinde kullanılır.
Civan perçemi (akbaslı) : Merhemi sürülür.
Çam sakızı : Yaranın üzerine konur, sarılır.
Çınar ağacı : Kabuğu kaynatılır suyu ile pansuman yapılır.
Çöpi çini (Çin kamısı) : 100 gramı, 500 gram su, 10 gram meyan kökü, 10 gram siyah üzüm, birlikte
su yarıya gelinceye kadar kaynatılır. Sabahları 150 gram tok karına içilir.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Demir Hinti (Hint hurması) : Serbeti içilir.
Drosera : Merhemi kullanılır.
Eğrelti otu (adi ılgın) : Kökünden yapılan merhem sürülür.
Elma : Soymadan ezilerek elde edilen suyu içilir.
Esek marulu : Zeytinyağı ve mumla yapılan merhemi sürülür.
Gökçe (ökse – burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Göz otu : Apsenin üzerine bağlanır. Peygamberimizin hanımlarından birine uygulanmıs.
Gül : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Hashas : Kisnis suyu ile olan lapası üzerine vurulur.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Lapası sarılır.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Hıt hıt : Đncirle Yenir. Yumurta ve sıcak su ile içilir.
Hint keneviri (kendir otu) : Tohumunun, 5 – 10 tanesinin tozu bal serbeti ile içilir.
Isırgan otu tohumu beyaz : Macunu yenir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Ispanak : Yenir. Suyu içilir. Çayı ve suyu içilir. Lâpası sarılır.
İki kardes kanı : Akgünlük sakızı ve yumurta kabuğu ile terkip yapılır.
İncir : Tazesi ortasından bölünür üzerine sarılır.
Kabak (balkabağı) : Yenir. Suyu ve surubu içilir.
Kabakulak otu : Yapraklarının tozu üstüne ekilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Kara boynuz otu : Kökünden yapılan merhem sürülür.
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Karabiber : Zift ile karıstırılarak sarılır.
Karaçalı (çalıdikeni) : Lapası sarılır.
Kebere (kedi tırnağı) : Kurutulmus kabuğunun tozu açık yara ve habis çıbanlara ekilir.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Keten tohumu : Tohumu lapa yapılarak çıban üstüne sarılır.
Kına : Tuzsuz tere yağı ile hamur yapılır sarılır.
Kına çiçeği yağı : Hem macunların içine katılır hem de merhem gibi sürülür.
Kırk damar : Yas yaprağı dövülerek üstüne konur.
Kırmızı Yüksükotu : Merhemi sürülür.
Kili ermeni : 4 gram ezilerek içilir.
Kimyon : Tozu iltihaplı yaralara dökülür.
Koca yarpuz : 8 gram tohumunun çayı ve suyu içilir.
Kokar sedef : Dalları zeytin yağında kavrulur sürülür.
Kurt ayağı : Çayı ve suyu içilir.
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kuzu kulağı (labada) : Lapası sarılır.
Kül : Zeytin yağı ve ayva ağaçlarının külleri kullanılır.
Limon : Yenir. Suyu içilir.
Maydanoz : Yakısı yapılır.
Mese ağacı : Çay ve kahve gibi içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve surubu içilir.
Mine çiçeği : Suyu üstüne sarılır.
Mürsafi : Meçteki, sarısabır, çam sakızı, terebentin esit miktarda alınır. Zeytin yağı ile merhemi
sürülür.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Nar : Kabuğu toz haline getirilir ve sarılır. Yaprağı mikrop öldürür.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.Oğulotundan elde
edilen ispirto kullanılır.
Öksürükotu (devetabanı) : Yaprakları ezilerek merhemi sürülür.
Ölü çiçeği : Merhemi sürülür.
Örümcek ağı : Üzerine konursa sismesini önler.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Patlıcan : Lapası sarılır.
Pırasa : Çiğ olarak yenir.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Sabun otu : Çayı ve surubu içilir.
Safran : Yumurta sarısı ile yapılan merhemi kullanılır.
Sarı yonca : Merhemi sürülür.
Sarısabır : Meçteki, mürsafi çam ve akgünlük sakızı ile terkip yapılır.
Sarmasık : Serbeti içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Sığır kuyruğu : Yağda pisirilir ve sarılır.
Sığırdili : Çayı ve suyu içilir.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Sinirli ot : Tohumları üzerine konur, sarılır.
Soğan : Hafif ateste pisirilir ve sarılır.
Solucanotu : Merhemi sürülür. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Seker kamısı : Taze yaprakları ezilerek üzerine konur.
Serbetçiotu (maya otu) : Merhemi sürülür.
Temir Hindi (Hint hurması) : Suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Terebentin : Çam sakızı, akgünlük sakızı, meskteki, terkip yapılır.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Üzüm : Kara biber ile yenir.
Yaban mersini : Yaprakları sıkılarak suyu kullanılır.
Yabani hardal : Toz halindeki tohumları rafadan yumurtanın üzerine serpilir üç gün, her gün bir tane
olmak üzere yenir.
Yabani sarmasık : Merhemi sürülür.
Yer fesleğeni : Yapraklarını sütle pisirip lapası vurulur.
Yer somunu : Lapası sarılır.
Yumurta : Sarısı un ile karıstırılır biraz zeytinyağı ile sarılır. 8 saatte değistirilir.
Zeytin ve yağı : Birkaç zeytin çekirdeği ile beraber ezilir ve sarılır.

 

Reklamlar

Bir Yanıt to “ŞİFALI BİTKİLER – VÜCUT İLTİHAPLARI”

  1. visitor1 said

    Sebze ve meyveler ve bunlardaki antioksidan vücuttaki iltihabı iyileştiriyor.Özellikle romatizma hastalarının dikkatine;
    yaban mersini,böğürtlen,zeytinyağı(özellikle) ,havuç(özellikle), domates,biber, portakal, brokoli,kavun ,kiraz (özellikle kiraz) elma, tarçın .Şimdi havuç,elma,portakal bol bol var.
    http://www.zeytinyagibutigi.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: