LOKMAN HEKİM – SADE BİR HAYAT

Gerçek Tıp – Yitik şifanın izinde ( Sade bir hayat )

Zencefil`in Faydaları

Posted by Site - Yönetici Mayıs 1, 2013

Zencefil`in Faydaları

Vatanı Güney Asya’dır. Birçok bilim adamı tarafından çeşitli alanlarda araştırma yapılan, içerdiği nişasta, kalsiyum, B ve C grubu vitaminleri bulunan, birçok hastalığa şifa, 2000 yıldır dünyanın bir çok ülkesinde geçmişten günümüze hem gıda hem ilaç olarak kullanılan her evde bulunması gereken bir bitkidir.

Zencefilin faydaları o kadar çok ki… Bunlardan bazıları şunlardır;

Karaciğeri, mideyi ısıtıp kuvvetlendirir.
Hazmı kolaylaştırır.

Bağırsakları güçlendirir.

Ameliyat sonrası görülen bulantı ve kusmalara karşı çok etkilidir.

Dünyanın birçok ülkesinde kemoterapide mide bulantılarının azalmasında kullanılmaktadır ve birçok bilim adamı kanserle savaşta destekleyici tedavi olarak kullanılabileceğini kabul etmektedir.

Kalp ritminin düzene girmesini sağlar.

Kan basıncını düzenler, kanı sulandırır ve kolesterolü düşürür.

Solunum yollarını açar ve metabolizmayı hızlandırır.

Bağışıklık sistemi için son derece önemli bir bitkidir.

Baş ağrılarını giderir, uykuyu rahatlatır.

Diyabet hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar.

Hamileliğe bağlı bulantı ve kusmalarda da etkilidir. Hamilelere günde 3 taze dilim (25 gr ) zencefille demlenmiş çay ya da bu miktarın yemeklerine katılması önerilmektedir. Daha fazla tüketilmesi tavsiye edilmez.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, soğuk algınlığında ve iltihaplarda kullanılır.

Süte ve unlu gıdalara eklendiği zaman hazmı kolaylaştırır..

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanseri önleyen, tüm sistemleri dengeleyen karışım;

1 limon suyu

300 gr su

50 gr taze zencefil suyu (1 yemek kaşığı)

1 çay kaşığı çörekotu yağı

Biraz bal veya pekmez ile tatlandırılır, her sabah aç karnına 40 gün boyunca içilir.

Dikkat! Diyabet hastaları bal ve pekmez kullanmadan içmelidir.

Taşıt tutmalarına karşı kullanılan karışım;

Yolculuğa çıkmadan 1 saat önce 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 bardak kaynar suyun içine koyulur ve ılık bir şekilde tüketilir.

Mide bulantılarında;

1 gr toz zencefil 150 ml kaynar suyun içerisine koyulur, ılık bir şekilde günde 2 veya 3 kez yemeklerden 1 saat önce ya da yemekten 2 saat sonra içilir.

Dikkat! Kan sulandırıcı ilaç alınıyorsa zencefil kullanılmamalıdır.

ZENCEFİL… KANSERE KARŞI KULLANILAN EN ETKİLİ BİTKİLERİN BAŞINDA YER ALIR

.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: